Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada d. petrović

Martinove suze za Ivančom

10.09.2014., Zagreb - U Muzejsko-memorijalnom centru Drazen Petrovic odrzana je dodjela Nagrade Drazen Petrovic za mlade sportase. Uz Drazenovu majku Biserku Petrovic dodjeli nagrada prisustvovao je i Branko Tusek te predsjednik HOO-a Zlatko Matesa. Marti
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.09.2014.
u 08:15

Predsjednik Josipović odlikovao Lisjaka i Šurbeka, a posthumno i Parlova i Ljubeka

Dodjela Nagrade Dražen Petrović bio je odveć emotivan trenutak za Martina Markovića, svjetskog juniorskog diskaškog prvaka.

- Bio je to dan mojih najboljih izvedbi u životu. Htio bih zahvaliti mom bivšem treneru Ivančiću... - rekao je

Martin i odjednom zastao, zajecao i zaplakao te se vidno potresen vratio na svoje mjesto. Nikako nije mogao suspregnuti suze prisjetivši se svog nedavno preminulog trenera Ivana Ivančića.

Ivana nadahnuta Draženom

Martinu je nagradu dodijelila Biserka Petrović, majka košarkaške legende čije ime nagrada nosi. I ona je bila emotivna. Na rubu suza.

- Presretna sam što se djeca u Šibeniku igraju i potom odmaraju pored Draženova spomenika.

Nakon svečanosti održane u Draženovu muzeju, Biserka Petrović ispričala je kako ju je nedavno u Šibeniku posjetio 14-godišnjak iz Chicaga, sin iseljenika koji je za rođendanski dar poželio da ga otac odvede u grad u kojem je rođen Dražen.

Nadahnuti Draženom su i ovogodišnji laureati, pa tako i svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u te-kvon-dou, 17-godišnja Splićanka Ivana Babić. Ona je rođena četiri godine nakon Draženove smrti, ali ju je inspirirao dokumentarac o košarkaškom Mozartu pa ne treba čuditi što njezin trener Veljko Lura o njoj govori kao o Draženu Petroviću:

- Ivana je iznimno vrijedna, posvećena i pristojna sportašica.

Od svih laureata najbolju izjavu dao je 16-godišnji zagrebački plivač Nikola Obrovac, prvi naš plivač koji je 50 metara prsno preplivao za manje od 28 sekundi. On je proglašen za najveću mušku nadu hrvatskog sporta.

- Nadam se da se Hrvatska u mene neće razočarati i da ću nastaviti napredovati.

Ida sve pobjeđuje

Dvije godine mlađa skijašica Ida Štimac (14) najveća je nada među sportašicama.

- Ida je u slalomu osvojila Topolino i Pinocchio i sada će voziti u konkurenciji do 16 godina, a tek nakon toga moći će nastupati u Svjetskom kupu - kazao nam je Idin otac Davor, inače ugledni riječki gastroenterolog.

>> Sandra Paović postala svjetska prvakinja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije