Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti Marko

Srpski borac napao hrvatskog: Skupi muda, ispao si klošar!

Marko Radaković i Ivica Trušček
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
07.08.2017.
u 18:38

Trušček će dobiti priliku nastupiti u Japanu u legendarnoj Pancrase promociji i zbog toga je otkazao već dogovoren nastup protiv Radakovića.

Srpski MMA borac iz Pančeva, Marko Radaković, je u razgovoru za MMA Novosti “opalio pa ostao živ” izjavu kako se najaktivniji borac u regiji, Ivica Trušček, “uplašio” dvoboja protiv njega te je zato otkazao meč na MFC-u 6 u Budvi koji je na rasporedu 1. rujna.

“Terror” je, naime, slavio na priredbi “Road to Pancrase” koja se održala proteklog vikenda u Kninu, a kao nagradu za pobjedu će dobiti priliku nastupiti u dalekom Japanu upravo u legendarnoj Pancrase promociji. Radi tog razloga je otkazao već prije dogovoren nastup u Budvi protiv Radakovića.

“Dobio sam gušenjem za jednu minutu. Leon više ima hrabrosti nego ja u deset života. Idem je...e u Japan. Road to Pancrase je uspješno završen. Da mi je netko rekao prije deset godina da ću ići u Japan, sterao bih ga… Marko Radaković i Žarko Sekulić, oprostite dečki, ali ne mogu onda u Budvu 1.9.”, napisao je nakon 32. profesionalne pobjede u karijeri, piše Fight Site.

“Kao što to vjerojatno znate, veliki Ivica Terror Trušček mi je ponovno otkazao meč. Drugi put u mjesec dana. Mogu reći da sam šokiran jer nisam čuo da je netko nekome otkazao meč u mjesec dana. Prvo smo se trebali boriti 29. srpnja što je on otkazao zbog navodne povrede rebara, da bi nakon toga 4. kolovoza radio meč protiv momka koji nije imao niti jedan meč prije njega. Znači protiv njega se mogao boriti i uspio ga je pobijediti za minutu, a protiv mene ne. To je iskreno katastrofa, ali je pristao na 1. rujan što je donekle izgladilo stvar”, rekao je Radaković u razgovoru za MMANovosti te je dodao:

“Onda nakon pobjede protiv tog anonimnog momka izjavljuje kako osigurao sebi kartu za Road to Pancrase u Japanu za koji vjerujem da ne zna niti datum i ponovno je otkazao meč. Ovo je jako neprofesionalno i to sam najmanje očekivao od njega – čovjeka koji ima 60 profesionalnih mečeva. Neću reći neke stvari i suzdržat ću se od nekih izraza, ali mislim da se uplašio koliko god to glupo zvučalo. Ja ne vidim niti jedan drugi razlog za otkazivanje, pogotovo ne otkazivanje čovjeka koji je znao raditi po dva meča tjedno.”

Radaković unatoč dva otkaza ne odustaje od meča s Truščekom, a “Terroru” je poručio da “skupi muda” i bude sportaš.

“Bit će mu ponuđeno da se iskupi u listopadu na priredbi u Srbiji te se nadam da će napokon ispasti sportaš, a ne klošar. Ja ovo ne bih napravio nikome pa makar bio svjestan da ću sigurno izgubiti meč. Što se MFC-a i eventa prvog rujna tiče, ostaje mi samo nadati se da će se naći adekvatna zamjena i da mi neće propasti čitav kamp od 12 tjedana po ovoj vrućini. Nadam se da će Ivica skupiti muda i da će odraditi kad tad ovaj meč”, zaključio je Radaković.

Istini za volju, Radakovićeva izjava nema previše smisla s obzirom da je Trušček poznat upravo kao borac koji ne bira protivnike, a često je ulazio u mečeve koje je znao da ne može pobijediti, no svejedno ih je hrabro odradio. Pa je tako “Terror” prihvaćao dvoboje s 15-ak kilograma težim europskim top borcima kao što su Abusupiyan Magomedov ili Arbi Agujev. Ulazio je u ring i protiv danas redom UFC boraca poput Nicolasa Dalbyja (dva puta), Mairbeka Taisumova, Islama Makhacheva, Piotra Halmana ili FFC prvaka poput Laszla Senyeia, Viktora Halmija ili Roberta Soldića. Stoga je jako teško za “Terrora” tvrditi da se uplašio bilo koga, a posebno ne borca koji je najveće ispite imao na lokalnim priredbama u Srbiji i Crnoj Gori, a do sada je odradio šest profesionalnih mečeva i realno je na početku karijere.

Istina je upravo suprotna, da je “Terror” malo češće mislio na sebe i svoju karijeru, a malo rijeđe “skupio muda”, kao što je to Radaković rekao u svom intervjuu, Truščekov sportski put bi bio još uspješniji i kvalitetniji. Možda je hrvatski borac nakon šesdesetak profesionalnih mečeva napokon shvatio kako za pobjedu u nekom meču nije dostatna samo volja i objektivna kvaliteta, nego i adekvatna priprema. Na tomu svakako treba čestitati i za to ga treba pohvaliti.

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
19:18 07.08.2017.

Jel to onaj brat srbin kaj je sa roditeljima zbrisal na traktoru iz RH?

BL
bljak007
21:00 07.08.2017.

Je, bog i bogmeč , je to je taj kaj je bežal na traktoru.

JB
jhim.bhim
04:15 08.08.2017.

Je bezal,anpak se i povratil...vrum vruum ,izazov je izazov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije