Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC prvak

Miočić o borbi stoljeća: McGregor ili Mayweather? Ma, ja sam najjači

Stipe Miočić
Foto: Instagram
1/7
26.07.2017.
u 21:21

Miočićeva glavna i najjača borilačka karakteristika je upravo boks. Čak je u mladosti ostvario neke zapažene amaterske rezultate

Došao je red na Stipu Miočića da iznese svoje mišljenje o meču Conora McGregora i Floyda Mayweathera, a on je to odradio vrlo objektivno, uz to da nije spreman u startu otpisati McGregora.

Miočić je više puta govorio kako je veliki Mayweatherov navijač te da ga smatra najboljim ikad. Iz tog bi se razloga očekivalo kako neporaženog boksačkog prvaka vidi kao uvjerljivog favorita. Nešto tako i je slučaj, no Miočić i dalje nije spreman u potpunosti otpisati McGregora, kada uzme u obzir kvalitete koje Irac posjeduje, piše Fightsite.

- U borbi su uvijek svi ishodi mogući. Na papiru Mayweather izgleda kao uvjerljivi favorit, nema nikakve sumnje u to. Uostalom, on je najveći boksač svih vremena. No, McGregor se dobro kreće i jako udara - ističe Miočić i nastavlja:

- Jedan udarac uvijek može odlučiti. Što je također bitno, on je samouvjeren tip i nije ga briga što drugi misle i govore. On vjeruje u sebe i svoje sposobnosti. Možete staviti pred njega pet tipova, on će biti uvjeren da ih sam može pobijediti. Takva razina samopouzdanja uvijek može napraviti razliku. Ovo je sport gdje jedan udarac mijenja stvari. No, ako Mayweather napravi svoj posao, ne bi trebao imati problema.

Miočićeva glavna i najjača borilačka karakteristika je upravo boks. Čak je u mladosti ostvario neke zapažene amaterske rezultate, no u profesionalnom boksu nije završio. To ipak ne znači kako ne bi volio obratiti se u ringu, uz velike rukavice na rukama.

- Razmišljao sam o profesionalnom boksu, jer sam došao do jedne razine gdje sam napravio jako dobar rezultat u Golden Gloves natjecanju. No, previše sam volio MMA. Sviđao mi se pojas sporta gdje nekoga možeš srušiti, gdje postoje udarci nogama i laktovima te gdje postoji više stvari oko kojih se trebaš brinuti - podvukao je Miočić.

- Volim MMA i volim izazove koje on pruža, zbog toga sam odabrao taj put. No, boks mi je dugo bio na pameti, čak bih i sada volio probati. I to bih se volio okušati protiv jednog svjetskog prvaka, Deontaya Wildera ili Anthonyja Joshue - prisnažio je Stipe Miočić.

Miočić trenutno čeka informaciju koga mu idućeg UFC namjerava suprotstaviti u obrani pojasa. Obijedi li u toj borbi, postat će jedini UFC teškaš koji je uspio tri puta obraniti pojas prvaka.

Komentara 8

DU
Deleted user
21:34 26.07.2017.

Stipe volimo te Hrvatino naša.

AN
Andreeejjj
19:40 27.07.2017.

Stipe drži se ti MMA-a, nje za tebe box! Pa naš HRGOVIĆ (a tek Wilder, A. Joshua) bi te lagano KO-tirao!

PO
POBROZDS
04:59 27.07.2017.

Najveci boksac Floyd? plizz Steve.polako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije