Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport nedjeljom

Mario Stanić: Ako netko zaslužuje respekt, onda je to Janica Kostelić

Mario Stanić portal (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
12.06.2017.
u 21:30

Žalosno je što moramo birati mjesto gdje će igrati naša reprezentacija. Stalno se bavimo posljedicama, a ne uzrocima... - kaže Stanić

Gostujući u emisiji Sport nedjeljom, urednika i voditelja Ante Breke, na Z1 televiziji, Mario Stanić opet je iznio neke zanimljive postavke. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac poznat je po svojim beskompromisnim stavovima i u pravilu u svojim javnim istupima kaže i ono što misli. Osim zanimljive retrospektive svoje karijere, paralele između Davora Šukera i Luke Modrića...

Stanić se osvrnuo na najaktualnije nogometne teme, poput zadnjih zbivanja u HNL-u. U fokusu je bio Franko Andrijašević, najbolji igrač lige u prošloj sezoni.  

- Franko Andrijašević imao je težak put, nije se znalo u kojem smjeru će ići njegova karijera. Imali smo sličan primjer s Andrejem Kramarićem. Nemojmo zanemariti utjecaj Rijeke u ovim primjerima. Rijeka ima kvalitetnu filozofiju, jasnu hijerarhiju koje se drže. Koliko je to Frankova zasluga, toliko je i Kekova i Rijekina. Stvorila se kemija. Očito je Rijeka prepoznala potencijal - kaže Stanić.

Nije ga iznenadila Dinamova promašena sezona.

- Pratim utakmice Dinama i Rijeke cijelu sezonu. Jasno se vidjela Rijekina filozofija. S Kekom, odnosno s Damirom Miškovićem kao glavnim arhitektom, Rijeka je ulagala dugi niz godina. U nogometu postoje samo dugoročni procesi. Godinama su ulagali i stvarali kemiju. Dinamo je uljuljan svih ovih godina. Ne znamo je li Dinamo loš ili je Rijeka dobra. Istina je rastezljiva po tom pitanju. Sljedeću godinu očekujem još bolju nego ovu - istaknuo je Stanić. 

Ivajlo Petev u Dinamu?

- To je pitanje politike kluba. Ne volim pričati o trenerima koji me nisu trenirali. Nismo previše iščitali. Hoće li to biti dovoljno da ostane trener, to je pitanje za upravu kluba. Pitanje je kakvu je on situaciju zatekao. Rijeka i Osijek su najstabilniji klubovi, kada govorimo o trenerima - kaže Stanić. 

Vjeruje da će se Hajduk izvući iz ove situacije, odnosno da će igrati zapaženiju ulogu. Prokomentirao je ozbilje ambicije u Osijeku. 

- Jasno se vidi da su visoko postavili ljestvicu. Orkestar je taj koji proizvodi zvuk. Potreban je kemija i pitanje koliko su spremni čekati. No, vidi se da su spremni iz njihovih izjava...

Osvrnuo se i na reprezentaciju

- Sretan sam što nisam za reprezentaciju igrao pred praznim tribinama. Svi možemo filozofirati i pametovati nakon utakmice. no 20-30 posto stvari u nogometu ne možete predvidjeti. Žalosno je što moramo birati mjesto gdje će igrati naša reprezentacija. Stalno se bavimo posljedicama, a ne uzrocima...

Prokomentirao je napad na Zdravka Mamića, vrijeđanje Janice Kostelić...

- Trebalo bi mi pet dana za tu temu. Zdravko Mamić je godinama gradio carstvo. No, isticanjem i promicanjem da je on vladar hrvatskog nogometa, doveo se u ovu situaciju. No, apsolutno sam protiv bilo kakvog fizičkog obračuna. Zakazali smo kao društvo. Nije tu u pitanju Mamić, pitanje je što je sljedeće... Svejedno gdje se incident dogodio. Ako je itko zaslužio da mu se plješće, onda je to Janica Kostelić. Ako je itko zaslužio trg, onda je to Janica... Nisam za revolucije, ja sam za evolucije. Ovo je odraz stanja u našem društvu. Politika se sakrila i drži sport u svojim rukama... Problem je u jednoumlju, a ljepota bi trebala biti u raznolikosti... - kazao je, između ostaloga, Mario Stanić.

Komentara 26

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
22:13 12.06.2017.

E moj Staniću,ajde to objasni onim uličarima i narkomanima. Dosta njih se nije skoro ni rodilo kad je Janica harala svijetskim skijanjem i uveseljavala čitavu naciju, a misle da su popili svu pamet svijeta.

DU
Deleted user
22:37 12.06.2017.

Hrvatska je zemlja u kojoj je hajduk postao važniji od nacije i to na zahtjev i želju grupe terorista. Nikakve vrijednosti nisu bitne osim da se zaštite lopovi koji su uništili hajduk a sada bi i sve vrijednosti u Hrvatskoj

DU
Deleted user
22:29 12.06.2017.

ma decki su se uvatili politike....citao sam njihovo pismo....ekstremno lijeva organizacija je upletena tu... ista ona ekipa koja je prije 10 g hodala za MMf-om i gdje imaju sjednice pravili nerede.....totalno ista stvar......neka pobuna ,,,,protiv toboz bogatih.....neko im je prodao foru....e sad ko je a to mi mirise.....na istocno cvijece,....koje obicno oni drugima prodaju......a sami su zasli u duboki kapitalizam,,,,,,a nasi jadnici...nemaju ni iglu da zamijenu.....nego se bodu istommmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije