Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Letica

Janica bi trebala biti točka preokreta

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
12.06.2017.
u 14:15

Osjećajima mladih Bračana trebali bi se pozabaviti najbolji hrvatski psiholozi, sociolozi i socijalni psihijatri

Ovaj osvrt sa strašnim povodom pišem kao rođeni Dalmatinac i naturalizirani Zagrepčanin, kao navijač Hajduka, kao domoljub i kao zaljubljenik u sport. Pišem ga jer sam naprosto zgrožen, ali i duboko postiđen ponašanjem horde 50-ak nasilnika koji su na najprimitivniji način verbalno napali najveću hrvatsku sportašicu svih vremena, pravu damu i sportsku pobjednicu za sva vremena Janicu Kostelić.

Oni sebe smatraju “torcidašima“, navijačima Hajduka, Dalmatincima, Hrvatima i Splićanima pa bi bio red da uprava Hajduka Janici Kostelić uputi buket crvenih ruža i poniznu ispriku, a red bi bio da i novi splitski poteštat Andro Krstulović Opara – jer su nasilnici stigli trajektom iz Splita – kaže odlučno ne nasilnicima koji se proglašavaju sportskim navijačima.

Ti fanatizirani i mržnjom opsjednuti divljaci, napojeni psihologijom i zavedeni prividom o anonimnosti gomile na najstrašniji su i najprizemniji način izvrijeđali sportašicu kojoj su se do njezina imenovanja za državnu tajnicu divili. Janica, kao i cijela obitelj Kostelić, cijeli je život posvetila sportu, a svojim je veličanstvenim skijaškim darom i umijećem postala ikonom ne samo hrvatskog nego i svjetskog sporta, utjelovljenjem uzvišenih sportskih i ljudskih vrijednosti.

Pitanjem kako je uopće moguće da se takva Janica Kostelić u poremećenom umu i osjećajima mladih Bračana od obožavanog sportskog idola pretvorila u inkarnaciju zla trebali bi se pozabaviti najbolji hrvatski psiholozi, sociolozi i socijalni psihijatri. Uzajamne mržnje hrvatskih nogometnih navijačkih plemena odavno su pretvorene u “velike naracije“, a zbog jedne od njih stradala je – ni kriva ni dužna – veličanstvena pobjednica Janica Kostelić.

Napad na Janicu morao bi biti točka preokreta u odnosu hrvatskog građanskog društva prema navijačima-nasilnicima kako već sutra netko sličan njoj ne bi izgubio život zbog iracionalne mržnje razularene gomile.     

Komentara 5

KA
Karloho
15:20 12.06.2017.

O cemu govorimo ,kad cak u parlametu SDP zastupnici brane divljastvo i nasilje,a k njima se pridruzuje i ne mali broj udruga,pa i bolesne b.a.b.e.,znaci nesto je sve tu trulije nego sto izgleda na prvi pogled. Drugovi ohrabruju huligane i nasilnike,opravdavajuci ih i poticu na daljnja divljastva i primitivizam,sutra kad ce ovakvi divljaci napasti nekog jadnika iz njihove partije ili ne daj boze lgbt ili nekog slicnog ,biti ce pune novine osuda i zgrazanja i tada ce sve kriviti za netoleranciju i mrznju od Kaptola do večine u drzavi .Jako mi to sve lici na komunisticku doktrinu,tko nije s nama je protiv nas,odnosno tko ne misli kao mi je nazadan,klerofasist i mrzitelj ,jad i bijeda ...

UN
Unfeeling
15:39 20.06.2017.

Janica je kraljica a ovi pljuvači su jad i ljudski šljam.

SO
srecko.orsulic123
19:54 12.06.2017.

Zato gomilu treba sankcionirat i eliminirat !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije