Naslovnica Sport Nogomet

Mario Musa ostao jedini bek, a i on je ozlijeđen

Marija Musu muči peta i u La Mangi ne može normalno trenirati.
30. siječnja 2015. u 08:35 1 komentara 1291 prikaza
Mario Musa
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zoran Mamić iznenada se našao u problemima. Na pripremama je pukla metatarzalna kost u stopalu Josipa Pivarića i sad se otvorio problem na mjestu lijevoga beka. Cijelu sezonu plavi su imali problema sa stoperima, a sad imaju problem i s lijevim bekom. Desnog su "duplirali" Pinto i Matel.

Uništili me križni ligamenti

Ozljedom Pivarića otvorio se krater u zadnjem redu, zbog tetive koljena na pripreme nije otišao Šimunović pa su plavi na dva klasična stopera (Taravel i Sigali), a sad nemaju ni lijevog beka. Jer, ne samo što je Pivarić izgubljen do kraja proljetnog dijela sezone, već s momčadi ne trenira ni Mario Musa koji je doveden iz Lokomotive. Muči ga tetiva pete i čim nešto obuje, jako ga boli.

Doduše, nije riječ o težoj ozljedi pa ćemo Musu vjerojatno uskoro vidjeti na terenu. Dečko baš nije imao sreće. A bio je tako sretan što je iz Lokomotive prešao u Dinamo. Iako je bio standardan u Lokomotivi, i kapetan, o njemu se ne zna mnogo.

– Nogomet sam počeo igrati u akademiji Davora Šukera, na igralištu Posavine kod Mosta mladosti. Proveo sam tamo četiri-pet godina, dok akademija nije prestala s radom. Kako sam iz Samobora, otišao sam tamo igrati. Igrali smo jednom protiv Dinama, vidjeli su me i doveli. Igrao sam ovdje u kadetima i juniorima, pa otišao u Lokomotivu – pričao je o svojoj karijeri Musa.

U njoj je bilo i teških trenutaka, ozljeda.

– Mučile su me ozljede, operirao sam križni ligament koljena. To me prve godine uništilo. I nije mi bilo lako vratiti se jer nakon duge pauze stalno me nešto mučilo. Zahvalan sam treneru Tomislavu Ivkoviću koji mi je dao priliku, opustio me u zadnjih godinu dana.

Pivarić se sad ozlijedio, a on i Mario trebali su se boriti za poziciju.

– Konkurencija je dobra, a Pivarić i ja smo dugogodišnji prijatelji, od kadeta smo igrali zajedno i nikad nije bilo problema među nama.

Jesenas je bilo dosta pitanja zbog igre Dinamove obrane. Sad će dio tereta, kad se oporavi, pasti i na njegova leđa.

Nema lijevih bekova

– Nije bila problem samo obrana. Igra 11 igrača i nije dobro ako samo jedan zakaže. Da je barem više jačih utakmica u HNL-u, bilo bi nam lakše u Europi.

Tko je najbolji lijevi bek u Europi?

– Uh, ne znam, to je postala dosta problematična pozicija i ne znam tko je tako dobar u igri prema naprijed, a odličan otraga – rekao je Musa.

>> Josip Pivarić zbog ozljede pauzira šest mjeseci

Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Bekrija
    Bekrija:

    Očekujemo perverzno pojačanje koje će "oduševljavat", ali samo na pripremama, nakon toga će ga otpisat menadžer engleskog(srbijanskog) tipa. Farsa!!