Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Marin: Obitelj je sve podredila meni i mojem nogometu

Antonio Marin
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
11.05.2019.
u 18:20

Igranje za više generacija može mi samo koristiti. Naravno da bih kao i svi drugi bio koncentriran na prvu momčad, ali ako klub odluči da sam u određenom trenutku potreban nekoj drugoj momčadi, nemam problem s time – kaže Marin

Ovog tjedna sudjelovao je u pobjedi juniora u Osijeku i povratku te momčadi na prvo mjesto, prije toga igrao je za prvu momčad Dinama, stigao do finala Premier league International kupa i igrao protiv Bayerna, igrao je četvrtfinale Lige prvaka mladih protiv Chelseaja, za drugu momčad Dinama igrao je drugu ligu...

Sve je to prošao Antonio Marin, vjerojatno buduća velika zvijezda plavih.

>> Pogledajte video: trener Nenad Bjelica produžio ugovr s Dinamom

Jesi li se pokoji put ‘izgubili’ ne znajući na čiji trening trebate ići?

– Na svu sreću nisam. No živim pored stadiona pa to ne bi bio problem. Igranje za više generacija može mi samo koristiti. Naravno da bih kao i svi drugi bio koncentriran na prvu momčad, ali ako klub odluči da sam u određenom trenutku potreban nekoj drugoj momčadi, nemam problem s time – kaže Marin.

I djed Branko me vozio

Koliki je bio problem tako mijenjati momčad i suigrače?

– Nije mi problem jer uživam u nogometu i svakoj utakmici. Svjestan sam što ovo znači za moju karijeru kao što sam svjestan grba koji nosim na dresu i upravo zato mi nije problem nastupati za neke druge selekcije. Ako je to u interesu Dinama, ja sam spreman.

Što vas je najviše veselilo, igranje za prvu momčad, četvrtfinale Lige prvaka s Chelseajem ili finale Premier kupa s Bayernom?

– Sve nosi svoje, ali igranje i trening s prvom momčadi je ipak nešto posebno. U juniorskoj Ligi prvaka nam je malo nedostajalo i baš mi je žao što nismo otišli u polufinale. U Premier Cupu Bayern je bio prevelik zalogaj, ali mislim da smo ostavili pozitivan dojam. Međutim, kada uđeš u seniorsku svlačionicu, onda sve to dobije dimenziju više.

Vidite li se s većom minutažom kod Bjelice u sljedećoj sezoni?

– Kakav bih ja bio igrač kada ne bih vjerovao u sebe. Naravno da se vidim s minutažom koja će biti sukladna mojim igrama i treninzima, a zaista sam pun motiva da se dokažem među seniorima. Kod trenera Bjelice sviđa mi se što rotira momčad i nitko nije nezadovoljan i vjerujem da će biti prilike za mene, a onda je ipak sve na meni.

Antonio Marin
1/11

Kako biste se opisali kao igrača?

– Možda još uvijek malo zaigranog jer volim loptu više od svega, ali ne mogu vam opisati koliko mi je dobro došao trening i neke utakmice sa seniorima. Veći podražaj iziskuje veći trud i napor, ali iskustvo je neprocjenjivo. Pogotovo razgovor sa starijim igračima, trenerima i ljudima oko prve momčadi.

Tko je od dosadašnjih trenera najviše utjecao na vašu igru?

– Stvarno je tu bilo puno kvalitetnih trenera i zaista mi je teško izdvojiti nekog posebnog jer ne želim da se neki drugi osjećaju manje vrijedni. Svi su mi pomogli na svoj način i od srca im zahvaljujem.

Kako to da ste počeli u ZET-u?

– Bio mi je najbliži kvartu pa sam počeo tamo. S ekipom iz kvarta krenuo sam na treninge.

Što biste bili da niste igrač?

– Iskreno, otkako sam prvi put puknuo loptu, meni je pred očima samo Dinamo i igranje u Maksimiru. Nikada nisam razmišljao o nečem drugom. Vjerojatno navijač Dinama koji bi navijao...

Gdje i s kime živite?

– S roditeljima blizu stadiona. Obitelj mi je najveća podrška. Sve je podređeno tome i zaista mi ne preostaje ništa drugo nego se baviti nogometom. Spomenuo bih i djeda Branka koji me često vozio na treninge i pazio na mene. S takvom obitelj sve je lakše.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Imate li frizuru po uzoru na nekog igrača ili ste sam svoj majstor?

– Majstor je frizer. Sjednem na stolicu i prepustim se njima.

Imate li igračkog uzora?

– Kao dijete divio sam se Ronaldinhu i njegovim majstorijama u dresu Barcelone.

Samo me Dinamo zanima

Što radite u slobodno vrijeme?

– Slobodnog vremena je jako malo pa ga moram dobro rasporediti, ali prioritet su djevojka i prijatelji. Odemo na kavu, malo razgovaramo o svemu i brzo prođe vrijeme.

Kako gledate na želje europskih klubova koji vas žele dovesti?

– Ne pratim to. Prijatelji mi ponekad pošalju kada vide neki napis, ali načelno me to ne zanima. Imam svoj put i ljude koji se brinu o tome. Ne zamaram se.

Vaš menadžer Bičanić kaže da biste rado ostali u Dinamu, no može li vas nekakva ogromna ponuda odvesti?

– Kao što sam već rekao, ne zamaram se time. Moje ambicije vezane su isključivo uz Dinamo kojem želim vratiti dio onoga što su uložili u mene. Tek kada ispunim snove i ambicije da napravim dobar rezultat s Dinamom, možemo razgovarati o sljedećem poglavlju u karijeri. Do tada – samo Dinamo!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije