Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVAKA ČAST NAVIJAČIMA'

Marin Čilić: Čudesno, ovo je najbolja atmosfera koju sam doživio

Davis Cup slavlje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/18
18.09.2016.
u 18:13

Zadar je ključao, ludovao, Marin Čilić umalo se bacio na tribine.

– Ovo je najbolja teniska atmosfera koju sam doživio. Svaka čast navijačima, bodrili su nas cijeli vikend. Ma ovo je čudo – govorio je Čilić.

Odveo je Hrvatsku u finale Davis cupa, na kraju je protiv Richarda Gasqueta bilo sigurnih i uvjerljivih 3:0. Čilić je posao odradio za dva sata i 14 minuta, dominirao je cijelim mečom. Manjih problema imao je u trećem setu, Francuz je sustigao njegovo vodstvo od 2:0, ali Čilić mu je napravio “break” u najvažnijem trenutku, kod 5:5. Na kraju je bilo 6:3, 6:2, 7:5.

Završnica jednog od velikih hrvatskih sportskih trenutaka bila je dirljiva, urenebesna. Sedam tisuća duša igralo je ta dva gema zajedno s Čilićem, velikim hrvatskim junakom, svaki poen čekan je za zebnjom, proslavljan kao da se tenis više nikada neće igrati.

Stigli korak do sna

Navijanje kao da je nogomet, “ola” na tribinama koje su se dizale na noge u ritmu briljatnog Marinovog tenisa. I njegova stisnuta šaka. Hram košarke postao je na par dana hram tenisa, grad košarke zaljubio se u tenis ovih par dana koji su Hrvatskoj donijeli toliko željeno finale.

Uoči posljednjeg gema u meču netko je s tribina zaviknuo “završi ovo”, a Čilić je samo nehajno podignuo pogled. I krenuo. As, pa usješni izlazak na mrežu, drugi servis kojeg je Gasquet vratio u mrežu i na kraju, za pravu poslasticu, još jedan izlazak na mrežu nakon odličnog prvog servisa. Sa zvučnika je zatreštao Thompson i njegova Lijepa li si, Marin se naklanjao na sve strane dvorane, bacao dresove, a euforija nije prestajala. Tek u jednom trenutku malo je zastao, kada se okrenuo prema tribini na kojoj su mu bili roditelji široko se nasmijao, a mama Čilić je samo dignula ruke i spustila ih. Kao da je htjela reći “moj naklon sine”. Tako se osjećao svaki onaj, koji je pratio meč briljantnog Čilića.

– Imamo odličnu mladu ekipu, cijeli tim odlično funkcionira. Hvala svima, imali smo ozlijeđenog Bornu (Ćorićevo koljeno, nap.a.), ni Ivan (Dodig, nap.a.) nije najbolje, ali sve smo predbrodili. Ne treba izdvajati moje pobjede, svi smo bili koncentrirani na Davis cup, svaki od nas dao je svoj dio, imamo pravi duh u reprezentaciji. Finale će biti spektakl. Što se mene osobno tiče igrao sam dobar tenis, oba meča sam dobio lagodno, a u paru s Ivanom sam pokazali da smo dobri. Protiv Gasqueta sam bio koncentriran na svoj servis, koji me izvlačio i kada bih posustao u igri. Pripremili smo se dobro za taj meč, i izbornik Krajan je odradio svoj dio posla - kazao je Čilić.

Ovo je drugo hrvatski finale, prije jedanaest godina Ivan Ljubičić i Mario Ančić odveli su nas do osvanjanja Davis kupa, sada je Čilić sa svojim društvom na pragu ponavljanja tog uspjeha. Dvojac iz Međugorja te Borna Ćorić, zajedno s cijelom ekipm, imaju adute za još jedno hrvatsko sportsko čudo. Netko reče je Hrvatska došla na “korak od sna”.

Noah: Bili ste bolji

– Finale je za dva mjeseca, nema većeg motiva od toga - kazao je Čilić.

Bila su to tri emotivna zadarska dana u kojima je Hrvatska bila čarobna. Posebno dojmljiva bila je igra parova, generacije će prepričavati ono što je Dodig odigrao u posljednjem gemu meča.

– Izgubili smo od boljeg - rekao je nakon parova izbornik Francuske, slavni Yannick Noah.

Naravno, nadao se preokretu zadnjeg dana, ali namjerio se na Čilića. Dok je izlazio iz dvorane morao je odraditi nekoliko “selfija”, vidjeli smo usiljen osmijeh. Ostavljao je dojam čovjeka, koji bi najradije sjeo u nekakav zrakoplov i odletio. A par metara dalje od njega Željko Krajan, naš izbornik mirno je jeo jabuku, čekao Draganju u petom, revijalnom meču.

– Još nismo svjesni što smo napravili. Kad igraš kod kuće onda je pritisak velik, ali Marin je pokazao da je pravi lider – rekao je Krajan.

Komentara 5

Avatar Cinco
Cinco
18:35 18.09.2016.

Svaka Tebi čast Marine!

DU
Deleted user
22:13 18.09.2016.

Svaka čast tebi Marine, bez tebe bi bilo nemoguce ovog vikenda uci u finale!

KE
kentie
10:08 19.09.2016.

Kad je Marin donio "senzacionalnu" odluku da raskida suradnju sa Goranom, svi smo u glas mrmorili, žuborili i negodovali zakaj je to napravil, jer ak bumo praf za praf, domaće je domaće. Medo toa, ak želiš pravit rezultat, ak želiš napredovati iz turnira u turnir, onda kao aktivan i ambiciozan profi igrač tenisa, moraš i napravit ponekad i takve "nepopularne" poteze. Uostalom to je isto napravio Borna u ovoj sezoni, bez puno emocija i uz puno ratija. Jednostavno, dečki žele napredovati i pobjeđivati ama baš svakoga pa zvao se taj glavom i bradom Novak Đoković, i to je to. Evo, kod Marina se već sad vide pomaci u igri, puno češće izlazi na mrežu i poentira, udarci su mu puno precizniji i ubojitiji, nešto manje "trpi" servis (nema toliko asova kao prije"), ali igra je općenito puno bolja i na većoj razini. Dakle, kod Marina promjena trenera je došla u pravi čas, vjerujemo da je isti slučaj i kod Borne. Daj bože da do finala Davis kupa ne bude ozljeda, nek momci malo "prorijede" trunire, nek imaju više vremena za rekuperaciju i sto posto sam siguran da pobjeda u finalu neće doć u pitanje, pa makar ona ljudeskara i drvosječa od Del Potra igrao ko troglavi zmaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije