Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U FINALU

Gdje ćemo igrati finale? Marvelovi superjunaci i Parni valjak zauzeli dvorane

Davisov kup, Hrvatska - Francuska: Marin Čilić i Ivan Dodig
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
18.09.2016.
u 17:17

Uspije li Leonardo Mayer, zamjena za Juana Martina del Potram pobijediti Dana Evansa i odvesti Argentinu u finale, Hrvatska bi od 25. do 27. studenog bila domaćin finala Davis Cupa. Pobijede li Britanci, oni će biti domaćini finala.

Hrvatski tenisači su po drugi put u povijesti izborili mjesto u finalu Davis Cupa, a hoće li ga igrati u gostima kao 2005. godine ili će se po prvi put za veliki srebrni pehar boriti na domaćem terenu, ovisi o ishodu drugog polufinala u kojem je rezultat dvoboja Velike Britanije i Argentine 2:2.

Uspije li Leonardo Mayer, zamjena za Juana Martina del Potram pobijediti Dana Evansa i odvesti Argentinu u finale, Hrvatska bi od 25. do 27. studenog bila domaćin finala Davis Cupa. Pobijede li Britanci, oni će biti domaćini finala.

No, Hrvatski teniski savez se nešto više od dva mjeseca uoči finala nalazi u prilično teškom položaju glede izbora mogućih mjesta u kojima bi se mogući meč protiv Argentine mogao igrati. Naime, u Davis Cup pravilniku je kao jedan od zahtjeva za organizaciju finala Davis Cupa postavljen i minimalni kapacitet gledališta, a iznosi 12.000 mjesta. U iznimnim slučajevima, kao što je bilo i 2005. godine u Nacionalnom teniskom centru u Bratislavi, gdje je Hrvatska osvojila svoj jedini Davis Cup naslov u dvorani za 4500 gledatelja, ITF može dopustiti domaćinu održavanje u dvorani ili na stadionu manjeg kapaciteta.

Jasno je da će Hrvatska krajem studenog ugostiti Argentinu u dvorani, a bude li Hrvatski teniski savez želio zadovoljiti minimum od 12.000 mjesta, tada mu se kao prva opcija za domaćinstvo tog dvoboja nameće zagrebačka Arena. No, tu nastaje problem. Naime, u tom je terminu Arena već rezervirana, a trebali bi je zauzeti Marvelovi superjunaci. Radi se o putujućem šou Marvel Universe Live koji superjunake iz stripova i filmskog platna donosi uživo pred gledatelja u zahtjevnoj i bogatoj produkciji pa su im potrebna velike dvorane, kao što je Arena Zagreb. Termin za taj šou je odavno rezerviran, a i ulaznice su već puštene u prodaju.

Druga opcija za HTS mogla bi biti Spaladium Arena u kojoj su tenisači poraženi  (1:4) u dvoboju četvrtfinala protiv Srbije 2010. godine. No, i u Spaladiumu postoji problem s rasporedom događaja, jer je za 19. studenog zakazan koncert Parnog valjka, za koji se također već mogu kupiti ulaznice. Iako je taj koncert šest dana prije početka finala Davis Cupa, u to doba bi teren u Spaladiumu već morao biti spreman za tenisače.

Kao treća opcija ostaje povratak u zadarski Višnjik. Bio je sretan hrvatskim tenisačima u doigravanju za Svjetsku skupinu protiv Brazila 2008. godine i protiv Francuske u polufinalu. Možda bi tenisačima bilo drago u poznatom okruženju odigrati i finale?

No, ne treba u ovoj priči zanemariti ni financijsku stranu. Što veći kapacitet, veći će biti ukupan prihod, što je u interesu i Hrvatskog teniskog saveza, ali i ITF-a.

Komentara 3

DU
Deleted user
22:17 18.09.2016.

Ponovo se igra doma! Ovo finale se mora dobiti!

DA
damirtankovic
19:55 18.09.2016.

Igramo doma, imamo velike šanse!

LI
liliZG
14:17 19.09.2016.

Eto problem riješen, Višnjik opet, i publika i atmosfera na visini, ....zašto razbijati glavu oko gluposti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije