Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport reprezentacija

Marijan Kustić iznenadio izjavama o nacionalnom stadionu i otkrio kad će Hrvatska na Poljud

– Kada govorimo o stadionu, govorimo o budućem gradskom stadionu, ne nacionalnom, jer naša je želja da reprezentacija igra u svim dijelovima Hrvatske. Dakle, ne želimo zakinuti ni jednu regiju – kaže Kustić
30. ožujka 2019. u 07:15 3122 prikaza
Marijan Kustić
Foto: Robert Anić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Novi izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić pokušao je pojasniti najavu Davora Šukera o gradnji stadiona u Zagrebu, budućega doma Dinama i reprezentacije. Pokušao, jer Kustić još nije uključen u razgovore između Grada i HNS-a, u kojima su zasad za stolom očito bili samo Milan Bandić i Davor Šuker.

Maksimir POTVRDIO ŠUKER Napokon! Hrvatska će dobiti nacionalni stadion, poznata je nova lokacija

Kustić na spomen stadiona bježi od pridjeva – nacionalni. Koji u startu izaziva negativne konotacije u drugim dijelovima Hrvatske.

– Kada govorimo o stadionu, govorimo o budućem gradskom stadionu, ne nacionalnom, jer naša je želja da reprezentacija igra u svim dijelovima Hrvatske. Dakle, ne želimo zakinuti ni jednu regiju – kaže Kustić i nastavlja:

– Ideja o stadionu u Blatu je gradonačelnikova, i mi u HNS-u nemamo ništa protiv, dapače, takvu inicijativu pozdravljamo. Do koje je mjere ona razrađena, to ipak treba pitati u Gradu. Što se tiče financiranja gradnje stadiona, HNS je zainteresiran za participiranje, no moramo imati preciznu dokumentaciju u razmjerima projekta kako bismo u Uefi kandidirali za novac. Očekujemo, naravno, i pomoć države te da bi projekt realizirali Grad, Vlada i Hrvatski nogometni savez. No, pitate li me o konkretnim koracima prema novome stadionu, reći ću samo da je puno pitanja još otvoreno – ističe Kustić.

Što bi u slučaju gradnje stadiona u Blatu bilo s maksimirskim stadionom? On ne sadrži samo zastarjele, zapuštene tribine, nego i novi luksuzni hotel, brojne nove terene. Ima li ga smisla rušiti?

Brbić, Aljoša Bašić Javili se iz Splita Hajduk protiv nacionalnog stadiona: Bilo je mnogo promašenih investicija

– Stadion u Maksimiru vlasništvo je Grada Zagreba, a njegov korisnik je Dinamo. Grad je prava adresa za to pitanje – uzvraća Kustić.

Koliki bi kapacitet trebao imati gradski stadion u Blatu?

– Između 25 i 30 tisuća mjesta – kaže Kustić.

Dalmacija to zaslužuje

U kojoj su fazi razgovori HNS-a i Hajduka o igranju reprezentacije na Poljudu?

– Iskazali smo volju i želju da reprezentacija ponovno igra na Poljudu. Nismo još razgovarali s predsjednikom Hajduka Brbićem, ali vjerujem da ćemo brzo sjesti za stol. Vjerujem da će svjetski doprvaci u ovim kvalifikacijama igrati u Splitu jer Dalmacija to zaslužuje – dodao je Kustić, koji je ostavio u zraku odgovor na pitanje o svojoj profesionalizaciji u HNS-u.

novinar NEOBIČAN KOMENTAR Engleski novinar usporedio Srbiju i Hrvatsku, ovo će izazvati polemike!

Iako bi stvari trebale biti jasne ako je Kustić najavio da je voljan prepustiti svoj saborski mandat i ako najavljuje da će se odsad baviti samo nogometom i svojom županijom.

Damir Vrbanović, koji je dosad bio na funkciji izvršnog direktora HNS-a, a sada prelazi na novu dužnost, direktora HNS-a, na početku razgovora samo je zatražio ispravak netočnog navoda. Naime, Vrbanović tvrdi da osim nepravomoćne presude iz Osijeka za izvlačenje novca iz Dinama, nema nikakvu drugu sudsku presudu.

Hrvatski nogometaši NE IDE MU Katastrofa vatrenog: Bio je Dalićev prvi izbor, a sada proživljava teške trenutke!

Vrbanović je, kao prvi operativac HNS-a, dosad bio upoznat s dvije inicijative o gradnji stadiona.

– Prošle je godine u Zagrebu bila delegacija jednoga njemačkoga građevinskog konzorcija, koji je čak održao prezentaciju u Dvercu na temu stadiona. Nijemcima se bila svidjela ideja o gradnji na Kajzerici, koja je jedno vrije bila aktualna, a onda je naglo zamrla, a sada se pojavio i projekt “zagrebački Manhattan”. Potom se bila javila i jedna kineska grupacija koja nam je poslala pismo namjere o gradnji stadiona. Kinezima su se svidjele lokacije u zagrebačkom prstenu i pokazali su inicijativu da se o tome razgovara. I na tome je ostalo – kazao je Vrbanović, koji priznaje da nije upućen u projekt u Blatu.

>> Pogledajte izjave Zlatka Dalića nakon poraza od Mađarske

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom