Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propušta turnire na travi

Marija Šarapova zbog ozljede otkazala kvalifikacije Wimbledona

Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.06.2017.
u 12:01

Dodatne pretrage su pokazale da ću zbog rupture mišića koja mi se dogodila u Rimu, nažalost, morati propustiti sve turnire na travi koje sam trebala igrati - napisala je Šarapov

Ruska tenisačica Marija Šarapova, koja nije dobila pozivnicu za nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu, zbog ozljede bedrenog mišića će propustiti i kvalifikacije Wimbledona te sve turnire koje je trebala igrati na travnatoj podlozi, a za povratak na teren bi trebala biti spremna krajem srpnja. 

Šarapova je ozljedu zaradila sredinom svibnja u dvoboju osmine finala na rimskom WTA turniru, kada je početkom trećeg seta bila prisiljena predati meč našoj Mirjani Lučić-Baroni. Vijest o težini ozljede, koja je ispala ozbiljnija nego što se činilo, 30-godišnja Ruskinja je objavila putem Facebooka.

- Dodatne pretrage su pokazale da ću zbog rupture mišića koja mi se dogodila u Rimu, nažalost, morati propustiti sve turnire na travi koje sam trebala igrati - napisala je Šarapova koja se u travnju vratila na tenisku scenu nakon 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja dopinga.

Osim u kvalifikacijama Wimbledona, Šarapova je trebala igrati sljedećeg tjedna na turniru u Birminghamu, gdje su joj organizatori dodijelili pozivnicu za glavni turnir. Ruskinja će u ponedjeljak biti 175. na pojedinačnoj WTA ljestvici, a kako će propustiti turnire na travi, nema izgleda dovoljno se popeti na rang-listi kako bi osigurala mjesto u glavnom ždrijebu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, koji je na rasporedu od 28. kolovoza do 10. rujna. Za ulazak u glavni ždrijeb mjerodavna će biti ljestvica od 17. srpnja, a Šarapova planira povratak na teren tek za kraj srpnja na turniru u Stanfordu.

- Nastavit ću raditi na svom oporavku, a moj sljedeći planirani nastup je u Stanfordu - objavila je Ruskinja.

Američki teniski savez (USTA) će uskoro biti u sličnoj dilemi s kojom su bili suočeni i francuski teniski čelnici, koji su ipak odlučili Šarapovoj uskratiti pozivnicu za Roland Garros, bilo za glavni turnir, bilo za kvalifikacije. Amerikancima će biti nešto lakše, jer će se Šarapova normalno sa svojim renkingom moći prijaviti za kvalifikacijski turnir, ako joj ipak USTA ne odluči dati pozivnicu za glavni ždrijeb turnira u New Yorku, na kojem je Ruskinja bila pobjednicom 2006. godine, a posljednji je put nastupila 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije