Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena na klupi

Mariborski DJ Kek slaže glazbu za Volpija

Matjaž Kek
Reuters/Pixsell
27.02.2013.
u 14:48

Od 2007. do 2011. vodio je A reprezentaciju Slovenije, koju je odveo i na SP 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Priča iz Rijeke dan uoči dogovora glasila je: Volpi želi Matjaža Keka (51), ali bivši slovenski izbornik traži 150.000 eura po sezoni, u rangu prethodnika Scorije, dok klub nudi dvostruko manje i bonuse. Dan kasnije dogovor je postignut i Kek će u četvrtak u 13 sati biti predstavljen kao novi Rijekin trener. Potpisao je ugovor do ljeta 2014. te otišao gledati prijateljsku utakmicu između Rijeke i Opatije.

- Dogovor je postignut, zadovoljan sam. Čast mi je i velika obveza doći u HNK "Rijeku". Vjerujem da smo sposobni skupa doći do ciljeva koji bi voljeli mi u klubu, navijači i svi mi zajedno - kazao je Kek pri dolasku u Rijeku, a prvi će trening voditi u četvrtak uoči predstavljanja.


U Arabiji za 500.000 eura

Tog navijača Hajduka zagrebačka publika pamti kao vrsnog haklera koji je 1983. s Mlinčekom osvojio Kutiju šibica. Igračku karijeru kao branič započeo je 1980. u Mariboru i završio je u istom klubu 1999., a u međuvremenu je nosio dres austrijskih Spittala i GAK-a. Trenersku karijeru započeo je 2000. u Mariboru, gdje je vodio osvojio dva prvenstva Slovenije i Kup. Od 2007. do 2011. vodio je reprezentaciju Slovenije, koju je nakon senzacionalne pobjede nad Rusijom u dodatnim kvalifikacijama, odveo na SP 2010. u JAR. Ondje je pobijedio Alžir (1:0), ispustio 2:0 protiv SAD-a (2:2) i tijesno izgubio od Engleske (0:1). No, uslijedilo je razočaranje u kvalifikacijama za EP 2012. (iza Italije, Estonije i Srbije) i – otkaz. Zaposlio se u saudijskom Al-Ittihadu, navodno za 500.000 eura godišnje, ali dobio je otkaz nakon samo tri mjeseca, u veljači 2012. Nakon gotovo godinu dana, rehabilitirala ga je Rijeka, a debitirati bi trebao u nedjelju u Puli. Treća sreća za Slovenca koji je trag u hrvatskom nogometu mogao ostaviti i mnogo ranije. Najprije sa 22 godine, kada ga je Šušak nagovarao da dođe igrati u Dinamo, ali on je radije izabrao Austriju, a potom i prije dvije godine kada ga je Hajduk želio za trenera.

Vidjelo se da će biti trener

– Očekivao sam njegov trenerski uspon. Kao mlad trener, dok je radio u omladinskoj školi Maribora, nagovještavao je da će biti klasa. Ima izvanredan odnos i način komunikacije s igračima, uvijek pozitivan stav – govorio je Ivo Šušak, a Kazimir Vulić igrao je s njim u GAK-u te naglašava:

– Matjaž nije bio kapetan GAK-a, ali je bio pravi vođa. Čvrst, karakteran, odlučan, bio je pravi primjer.

Damir Mužek ističe da je Kek već kao igrač imao trenersku crtu.

– Igrao je na mjestu posljednjega čovjeka obrane i uvijek je žestoko vikao na obrambene igrače, inzistirajući na disciplini i držanju rasporeda. Kod njega nije bilo popusta. Po tome ga najviše pamtim – kaže Mužek.

S Emilom Tedeschijem dijeli hobi: bio je DJ na lokalnoj mariborskoj radiopostaji. Kakvu je glazbu pripremio za Volpija?

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crogerman
18:11 27.02.2013.

D.Š. Pa to i je problem ..oni naime trebaju nekoga tko će ih nauči igrati nogomet!

CR
crogerman
18:09 27.02.2013.

Pa zar Rijeka ne traži nogometnog trenera!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije