Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Marcan ne može plaćati trenera, ali inatom došao do 3. kola kvalifikacija

dino marcan
Pixsell
24.07.2011.
u 18:09

Dino Marcan (499. igrač svijeta) jedini se od devetorice hrvatskih tenisača probio u treće (posljednje) kolo kvalifikacija 22. izdanja umaškog ATP turnira

Već prvog dana otpali su Veger, Miočić, Topić, Draganja i Ružić, a u nedjelju se to dogodilo i Androiću, Franjičeviću i Pucu. Srećom, Marcan je zaigrao najbolji tenis u karijeri i eliminirao prvog nositelja kvalifikacija, Talijana Bolellija (119. igrača svijeta) sa 4:6, 6:3, 7:6 (1).

Ovaj 20-godišnji Riječanin, koji već pet godina trenira u Zagrebu, iz ruku je u trećem setu ispustio 5:2 i 30:15, a onda je glatko dobio tie-break (7:1).

- Kod mene ne može ništa jednostavno. Ovo mi je vjerojatno meč karijere jer nikad nisam pobijedio igrača ovog kalibra. Bio sam u zoni, u nekom posebnom stanju pa se ne sjećam više do tri poena u ovom meču. Ni u peti mi nije bilo da ću ovo napraviti jer sam se našao na rubu financijskog sloma i bez trenera. Shvatio sam da roditelji više ne mogu financirati moju karijeru pa sam im samoinicijativno skinuo taj teret s leđa - kazao je Marcan koji će za ulazak u glavni turnir u ponedjeljak morati pobijediti još jednog Talijana, Gianlucu Nasa (meč se igra u 17 sati).

Marcan je domaćoj sportskoj javnosti poznat po tome da je lani u paru s Marinom Draganjom osvojio juniorski Roland Garros, dok je prije tri tjedna osvojio svoj prvi seniorski turnir (futures) u Armeniji.

Dobro se držao i Androić koji je uzeo set Srbinu Lajoviću - 3:6, 7:6 (3), 5:7 - dok je Marin Franjičević bio neravnopravan iskusnom Španjolcu Rubenu Hidalgu Ramirezu (2:6, 4:6). Borut Puc (sin rukometaša Iztoka Puca) puknuo je u drugom setu protiv Talijana Fabiana 4:6, 0:6.

Glavni turnir počinje u ponedjeljak u 17 sati, a na središnjem terenu Stella Marisa od Hrvata će zaigrati Antonio Veić koji u 17.30 igra protiv Argentinca Junqueire. Ivan Dodig će poslije njega (ne prije 20 sati) u boj protiv ljevorukog Španjolca Ramosa.

- Da bih ugledao drugo kolo morat ću igrati bolje nego posljednjih tjedana. Ramos je tipični zemljaš, mlad je, tek se probio u prvih sto. On igra dosta agresivno pa ću se morati dobro kretati i dolaziti na mrežu. Ne mogu vam reći koji domet bi me ovdje zadovoljio, jer to dolazi s dobrim tenisom, a ja samo to želim. Igrati dobar tenis - kazao je Dodig nakon što se u nedjelju slikao sa sakupljačima loptica u društvu s direktorom turnira Vanjom Božičkovićem.

Dodigu će ovo biti četvrti nastup u Umagu. Lani je izgubio u drugom kolu, u tri seta, od Ivana Ljubičića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije