Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA

Maradona: Messi postaje vođa ove momčadi

Lionel Messi
Reuters
15.11.2009.
u 10:00

Pohvalio je igru Lionela Messija izbornik najboljih argentinskih nogometaša Diego Maradona nakon poraza 2-1 od španjolske izabrane vrste, konstatirajući da njegova uzdanica polako postaje vođa momčadi.

Messi je bio strijelac za “gauče” u tom susretu. Pogodio je s bijele točke u 61. minuti utakmice čime je izjednačio rezultat utakmice. Pobjedu je svojim drugim pogotkom (prvim iz jedanaesterca) europskim nogometnim prvacima donio Xabi Alonso.

- Nismo bili briljantni, ali smo pronašli načina da odgovorimo europskim prvacima i ja sam zadovoljan jer je momčad dobro reagirala - prokomentirao je Maradona.

Messi je bio daleko primjetniji u ovoj utakmici nego kroz posljednje dvoboje južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem će sljedeće godine domaćin biti Južnoafrička Republilka. Primio je Barcelonin nogometaš mnogo kritika na račun svojih igara kroz kvalifikacijsku muku koja je okončana osvajanjem četvrtog, posljednjeg mjesta u skupini koje je nosilo direktan plasman u JAR.

- Igrao je čudesno dobro, malo po malo postaje vođa ove momčadi, a to je ono što priželjkujem i čemu se nadam. Utakmicu napuštam zadovoljan jer smo u njenom drugom dijelu uspjeli riješiti probleme iz prvog poluvremena u kojem je domaćin bio mnogo bolji. Drugih 45 minuta definitivno je bili naše, nedostajala nam je tek završnica - dodao je argentinski izbornik.

Susret je prokomentirao i izbornik “furije” Vicente del Bosque.

- Očekivali smo tešku i tvrdu utakmicu. Nije to kritika Argentini, već pohvala budući da je riječ o superprofesionalnoj momčadi. Ne mislim da Messi išta lošije igra za Argentinu u odnosu na izdanja iz Barcelone. On je igrač koji jednim potezom može odlučiti pobjednika susreta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije