Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI HRVATSKA ASA

Mandžukić, Lovren i Rakitić 
u borbi za naslov Lige prvaka

Dejan Lovren
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.04.2019.
u 19:22

Mario Mandžukić bio je okrunjen 2013. godine, kada je s Bayernom u finalu na Wembleyu slavio nad Borussijom Dortmund (2:1), dok je Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. godine u Berlinu svladao Juventus (3:1).

Napokon je i realovac Luka Modrić ‘popustio’ i ‘prepustio’ naslov Lige prvaka nekome od trojice svojih prijatelja s kojima je dijelio ili dijeli svlačionicu hrvatske reprezentacije. Tako u završnu utrku za europsku titulu ravnopravno ulaze Dejan Lovren (Liverpool), Mario Mandžukić (Juventus) i Ivan Rakitić (Barcelona).

Od njih trojice dvojica već imaju jedan naslov europskog prvaka u svojim riznicama: Mario Mandžukić bio je okrunjen 2013. godine, kada je s Bayernom u finalu na Wembleyu slavio nad Borussijom Dortmund (2:1), dok je Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. godine u Berlinu svladao Juventus (3:1).

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Dejan Lovren
1/17

Ova dvojica, koja su kao najveći promotori svoga grada nedavno dobila brončane ploče u središtu Slavonskog Broda, mogu se pohvaliti s još dva europska finala: Raketa je sa Sevillom 2014. u Torinu osvojio Europsku ligu, a Mandžo 2017. godine s Juveom u Cardiffu izgubio finale Lige prvaka od Real Madrida. Nažalost, Dejan Lovren, unatoč blistavim europskim razdobljima s Lyonom i Liverpoolom, još uvijek se ne može pohvaliti nijednim europskim trofejem.

Dapače, finala kao da su za Dejana ukleta; 2016. godine izgubio je s Liverpoolom finale Europske lige od Seville, a prošle godine doživio je i nokaut od Real Madrida u finalu Lige prvaka u Kijevu. Na sve to nadovezao se i izgubljeni finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom od Francuske u Moskvi.

Možda je baš ovo velika Dejanova godina, u kojoj bi ‘ušati’ trofej na stadionu Wanda Metropolitano u dresu Redsa izliječio sve rane iz prošlosti.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Dario Šimić, čelnik Nogometnog sindikata, do pojave Luke Modrića bio je jedini naš nogometaš koji je sa svojim klubom, Milanom, tri puta bio u finalu Lige prvaka (2003., 2005. i 2007. godine), dvaput i osvajač, iako ni u jednome finalu nije zaigrao. Pitali smo Darija kojem našem igraču daje najveće izglede za osvajanje Lige prvaka.

Liverpoolu prednost

– Imam dobar odnos sa svom trojicom, s Mandžukićem i Rakitićem igrao sam u reprezentaciji, Lovrena pak dobro poznajem. Sva trojica igraju u velikim klubovima i ne bi me iznenadilo da netko od njih osvoji titulu. Pitate li me za favorita, onda je Juventus možda za nijansu ispred svih. Juve ima Ronalda, ima njegovo neprocjenjivo iskustvo igranja finalnih utakmica i pobjeđivanja u njima – kazao nam je Šimić.

Liverpoolu će dati prednost u odnosu na Porto, Manchester Cityju protiv Tottenhama, dok najneizvjesnijim srazom četvrtfinala smatra duel Barcelone i Manchester Uniteda.

– To su dva velika kluba i njihova dva međusobna ogleda mogu donijeti svašta. Barca je u laganoj prednosti, ali Manchester United nitko ne smije podcijeniti. Sjetite se što se dogodilo Parižanima – napominje Šimić.

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

Dejan Lovren
1/20

Najmoćnija momčad Europe za vas?

– U ovom trenutku to je Manchester City. Puno su uložili, imaju vrhunskoga trenera i igraju u najboljoj formi – ističe Dario Šimić.

Uz genijalnoga stratega Pepa Guardiolu i Manchester City već se pojavila špekulacija o mogućem najvećem pothvatu u povijesti modernoga klupskoga nogometa – osvajanju sedmerostruke krune u jednoj godini!

Naime, City je već osvojio engleski Liga kup, u FA kupu je u polufinalu protiv Brightona, u prvenstvu je u utrci s Liverpoolom pa, ako bude prvak, odnosno osvajač FA kupa, čekao bi ga nagodinu engleski Superkup, a osvoji li Ligu prvaka, igrao bi u prosincu klupski SP i na ljeto europski Superkup! Kad se spoje Guardiola i novac šeika iz Dubaija, ništa nije nemoguće.

Engleska večer u LP

Danas se u četvrtini finala sastaju Liverpool i Porto (21 sat) te Tottenham i Manchester City (21 sat). Bit će to večer engleskih klubova jer će nastupiti čak tri njihova kluba.

Tottenham i Manchester City su do sada odigrali 156 susreta, no niti jedan u Europi. Građani su upisali 61, a Spursi 60 pobjeda, dok je 35 susreta završilo remijem. 
Liverpool je prošle sezone izbacio Porto u osmini finala ukupnim rezultatom 5:0, a engleski sastav je i sada favorit. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije