Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE LIGA PRVAKA

Spursi se nadaju iznenađenju protiv Cityja, Liverpool ne smije propustiti priliku

Manchester City - Tottenham
Foto: Reuters/PIXSELL
09.04.2019.
u 14:50

- City je favorit, ali moramo iskoristiti situaciju. Igramo prvu europsku utakmicu na novom stadionu. Svi igrači su uzbuđeni zbog utakmice i jedva čekamo početak - izjavio je najubojitiji pojedinac Spursa Harry Kane.

Liga prvaka se vraća. Ušli smo u onu fazu natjecanja gdje ostaju samo oni najozbiljniji. Od posljednjih osam momčadi svaka se može nadati nastupu na finalu, a najviše šanse će ove sezone imati engleske momčadi koje čine čak pola klubova među osam najboljih. Tri od četiri kluba iz Premiershipa nastupit će danas, dakle na rasporedu je i jedan otočki okršaj.

Manchester City i Tottenham međusobno su igrali čak 156 puta, a ovaj 157. tek će im biti prvi okršaj u Europi. Suvislo je govoriti o podjednakom međusobnom omjeru Spursa i Citya kroz dugu povijest uzevši u obzir trenutno stanje u engleskom nogometu. Nogometaši Pepa Guardiole su veliki favoriti protiv Tottenhama na što ukazuje i gol razlika 11:1 u korist Građana u posljednja četiri međusobna susreta, ali i 16 bodova razlike na ljestvici Premiershipa. Tottenham danas igra prvu europsku utakmicu na svojem novootvorenom Tottenham Hotspur stadionu te ima snažan motiv svojim navijačima pružiti večer za pamćenje u svojem novom domu. Otvaranje stadiona 2:0 pobjedom protiv Crystal Palacea dalo je dodatnu motivaciju igračima iz sjevernog Londona.

- City je favorit, ali moramo iskoristiti situaciju. Igramo prvu europsku utakmicu na novom stadionu. Svi igrači su uzbuđeni zbog utakmice i jedva čekamo početak - izjavio je najubojitiji pojedinac Spursa Harry Kane.

Igrače Cityja, međutim, ne zanima novi stadion. Osvajanje Lige prvaka je za njihovu momčad nedostižan imperativ godinama, tako da su teren i atmosfera elementi oko kojih se najmanje trebaju brinuti. 

- Nije bitno gdje igramo, već kako igramo. Svi pričaju o novom stadionu, ali on neće pomoći Tottenhamu -  rekao je Kevin De Bruyne, ponajbolji pojedinac Građana.

Toliko uloženih milijuna i milijardi im je donijelo tek jedno polufinale Lige prvaka prije tri godine, što je za momčad koja si je postavila cilj biti prva s četverostrukom krunom u povijesti engleskog nogometa debelo ispod očekivanja i to žele pod hitno mijenjati. Ova sezona je još teža za City budući da uz europsku borbu vode i grčevitu borbu za naslov u domaćem prvenstvu. Još valja naglasiti da su ovog vikenda igrali polufinale FA kupa protiv Brightona tako da odmaranje momčadi za Europu nije bila opcija za Guardiolu. S druge strane, Spursi nisu igrali ovog vikenda. Spomenuta utakmica protiv Palacea igrala se prije tjedan dana, tako su se svi igrači Spursa dobro odmorili.

Nešto izvjesnije na papiru izgleda utakmica Liverpoola i Porta na Anfieldu. Iako je Jürgen Klopp već tri puta nakon ždrijeba izjavio kako "Porto nije bio njegova želja", Redsi ne smiju propustiti priliku za drugi uzastopni plasman u polufinale. Ponajviše zbog činjenice da na mitski stadion na sjeveru Engleske neće istrčati vođa momčadi Pepe te najbolji trkač u cijelom natjecanju Hector Herrera, a upitan je i jedan od najboljih bekova današnjice, Alex Telles. Bez dva, a možda čak tri ključna igrača u obrambenom bloku strateg Porta Sergio Conceicao morat će skovati vrhunski plan kako bi se zaustavili Mane, Salah i Firmino. U redovima Redsa nedostajat će jedino kartonirani Andrew Robertson kojeg će zamijeniti požrtvovni i polivalentni James Milner.

Liverpool na trofej s velikim ušima čeka 14 godina, a Porto čeka 15 još od one povijesne generacije vođene Joseom Mourinhom. Redsi su od povijesne noći u Istanbulu još dva puta nastupali u finalima. Milan im se 2007. osvetio za istanbulsku noć rezultatom 2:1, a lani ih je s 3:1 porazio Real Madrid. Porto nakon osvojenog naslova više nije imao značajniju ulogu među europskom kremom, ovo im je tek treći plasman u četvrtfinale nakon povijesne 2004. godine. Iako Liverpool danas znatno više kotira u Europi nego li Porto, Mourinho, kao što je to govorio i prije 15 godina naglašava da Porto ne treba biti otpisan.

- Zaboravite prošlu sezonu. Ovaj put je sve otvoreno. Liverpool ima fantastičnu individualnu kvalitetu, ali Porto će znati kako odgovoriti - zaključio je portugalski stručnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije