Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPROLJEĆE Može li Vlak srušiti rusku “Crvenu zvezdu” i donijeti čudesnu pobjedu

Mandžo, pokaži se!

26.11.2008.
u 23:20

Jednom je Marijan Vlak srušio Partizan u čarobnoj zagrebačkoj noći 1997.! Može li baš on probiti maksimirski led i utopiti "rusku Crvenu zvezdu" u maksimirskom jezeru?

Moskovski Spartak zapravo je "ruska Crvena zvezda", ako je CSKA na neki način Partizan! Hoće li danas Majo biti TŽV, a ne spori Marjan-express, može li Dinamo s Vlakom u Europu! I hoće li moji vršnjaci napokon reći očevima:
- I mi smo, eto, to doživjeli, nakon 40 godina!

Bez suza za Tancem
A prije četiri desetljeća, kažu očevi, u Maksimiru je igrao europski div. Padali su ondje Liverpool, Milan, Juventus, europske veličine... I onaj famozni Eintracht u utakmici koja je tada prozvana utakmicom svih vremena. Da, prije 11 godina ovdje je bila jedna momčad na tom tragu. Trenirao ju je također Marijan Vlak, ali nedostajao joj je završni korak u Madridu. I sljedeće dvije jeseni visibabe su već mirisale, ali sve je ostalo u ledu.

Mandžukić: Nadam se da ću svladati Pletikosu


Mario Mandžukić bio je kratak i jasan:
- Bolji igrači od nas bili su u plavoj svlačionici, ali nisu imali priliku izboriti proljeće u Europi! Toga svi moramo biti svjesni, moramo poginuti na terenu, ostaviti zadnji atom snage za povijesni rezultat. Nadam se da ću zatresti mrežu Pletikosi, a molim navijače da nam pomognu, to je i za njih najveća utakmica.

U Zagrebu koji živi na temperaturi ispod nule, osjeća se da Dinamo igra posebnu utakmicu. Ne sjećam se kada je stiglo toliko poziva i SMS-poruka u tih pola sata kad je prostrujila vijest da je Mamić smijenio Ivankovića. I, zanimljivo, ne poznajem nikoga tko je pustio suzu za profesorom. Da, narod je teško prevariti, modri su jesenas izgledali kao bljutavo jelo. A profesor se na kraju inatio, pomak se nije vidio. Vodili smo rat ove jeseni, ali ako Dinamo uspije, bilo bi nepravedno ipak ne reći da je to i Ivankovićev uspjeh. To ne bi bila fer igra!

Jutro nakon smjenjivanja, stajali smo uz Marijana Vlaka. Da, tog utorka oko podneva, oko 16 sati nakon što se i šesti put stavio u službu “svetoga” kluba, Majo je već imao ideju kako protiv Laudrupa. Bio je Ivankovićev pomoćnik, zna karakter momčadi, ali i ono najvažnije, zna tko je najbolji Dinamov nogometaš.

- Mandžukić je toliko puta u posljednje dvije godine bio čovjek odluke. U pravilu je najbolji kad je najpotrebnije - rekao je Vlak.

Kao Silvio Marić one čarobne 1997. godine! Robert Prosinečki bio je bez konkurencije, ali Mara je bio detonator, kako je volio tepati takvom tipu igrača Miroslav Ćiro Blažević.

- Da, Mandžukić ima tu snagu.

Vlak je najavio da će njegovi lavovi imati zube, za razliku od Ivankovićevih koji su ove jeseni uglavnom spavali. Taktički neće biti prevelikih promjena, ostao je novi strateg pri Tančevu sustavu 4-2-3-1, s jednom, ali bitnom razlikom - Dinamo će biti brži!

Mika i Ibanez na krilima
Majo će od Mikića (desno) i Ibaneza (lijevo) tražiti da stalno stišću, probijaju, a od Vrdoljaka i Badelja da budu što je moguće dalje od zadnje linije, da budu agresivni i pravi defenzivni vezni igrači. Da rasterete Moralesa ili Sammira, za koga se već Vlak bude odlučio.

Nema dvojbe da će BBB, unatoč velikoj hladnoći i očajnom stadionu, doći u Maksimir. Da će biti uza svoj Dinamo, koji je svih ovih godina uglavnom padao na posljednjim stubama. Da svi zajedno budu sudionici velike pobjede, nakon koje će se u miru moći planirati o novom "eurodinamu". Dinamo se protiv Spartaka bori za pobjedu za sva vremena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije