Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDE JUVEA I BARCE

Mandžo ni na klupi u velikom derbiju, Raketa dobio tek 20 minuta

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
1/3
06.10.2019.
u 22:59

Marcelo Brozović je za Inter odigrao cijeli susret, dok dok Mario Mandžukić nije konkurirao za gostujući sastav.

U velikom derbiju talijanskog nogometa Juventus je na gostovanju pobijedio Inter sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice Serie A.

Strijelci za torinsku "Staru damu" bili su Argentinci Paulo Dybala (4) i Gonzalo Higuain (80), dok je pogodak za Inter zabio također, Argentinac Lautaro Martinez (18-11m).

Juve je ovom pobjedom preskočio Inter i prvi put ove sezone preuzeo vodstvo na ljestvici.

Juve je poveo već u 4. minuti sjajnim pogotkom Paula Dybale na asistenciju Miralema Pjanića, a pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo je uzdrmao vratnicu. Inter je izjednačio u 18. minuti pogotkom Lautara Martineza iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Matthijs de Ligt igrajući rukom.

U 43. minuti gosti su zabili i drugi pogodak, Cristiano Ronaldo je lijepim udarcem svladao Samira Handanoviča, ali je Dybala, koji mu je asistirao, bio u zaleđu, pa je sudac Gianluca Rocchi poništio pogodak nakon pregleda VAR-om.

Prvu veliku priliku u nastavku imao je Inter u 68. minuti, pucao je Vecino, lopta je pogodila De Ligta u leđa i završila u vratnici. U trenucima dok je Inter bio nešto volji, Juventus je u 80. minuti još jednom poveo, a sjajnu akciju pogotkom je okrunio Higuain. Dvije minute kasnijke Inter je mogao izjednačiti, ali je Szczeesny zaustavio Vecinov udarac.

Marcelo Brozović je za Inter odigrao cijeli susret, dok dok Mario Mandžukić nije konkurirao za gostujući sastav.

Torino i Napoli su odigrali bez golova, a susret je obilježio težak pad gostujućeg braniča Elseida Hysaja koji je pao na glavu i u 34. minuti je morao iz igre.

Atalanta se vratila na svoj stadion u Bergamu pobijedivši Lecce sa 3-1. golovima Duvana Zapate (35), Papu Gomeza (40) i Robina Gosensa (56). Bila je to treća uzastopna pobjeda Atalante, a hrvatski veznjak Mario Pašalić ovaj puta ostao je na pričuvnoj klupi momčadi iz Bergama. 

Nogometaši Fiorentine pobijedili su Udinese koji vodi Igor Tudor s minimalnih 1-0 u prvoj utakmici nedjeljnog programa. Strijelac pobjedničkog pogotka u 72. minuti bio je srpski branič Nikola Milenković. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj bio je u početnoj postavi Fiorentine, a u 64. minuti trener Montella ga je zamijenio za Benassija.

Hrvatski napadač Nikola Kalinić igrao je od 75. minute za Romu u susretu protiv Cagliarija, koji je završio 1-1. Cagliari je tako nastavio pozitivan niz, u posljednjih pet susreta upisao je tri pobjede i dva remija.

Unatoč maloj minutaži Nikola Kalinić uspio je zabiti gol u 90. minuti, koji je nakon provjere na VAR-u poništen, a u sudačkoj nadoknadi (90+11) mogao je donijeti pobjedu Romi, ali je njegov pokušaj glavom završio iznad gola. Veznjak Marko Rog, koji se je ustalio u početnoj postavi Cagliarija, odigrao je cijeli susret. 

Barcelona uvjerljiva protiv Seville

U derbiju osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Camp Nou pobijedila Sevillu sa 4-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice.

Sevilla je odlično ušla u utakmicu i u prvih 25 minuta imala je tri sjajne prilike, međutim u nastavku prvog poluvremena Barca se probudila i s tri gola riješila pitanje pobjednika.

Domaćin je stigao do vodstva u 27. minuti sjajnim 'škaricama' Luisa Suareza. Pet minuta kasnije Arturo Vidal je zabio za 2-1, a do kraja poluvremena među strijelce se upisao i Ousmane Dembele. U nastavku susreta među strijelce se upisao i Lionel Messi postigavši u 78. minuti sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

Od 88. minute Barca je igrala s dva igrača manje nakon što je Ronald Araujo 'pocrvenio' kao posljednji igrač utakmice, dok je Dembele dobio drugi žuti zbog prigovora. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru u 69. minuti umjesto Vidala.

Atletico Madrid je ponovo odigrao 0-0, ovoga puta na gostovanju kod Real Valladolida. Bio je to već treći susret u zadnja četiri kola u kojem je momčad Diega Simeonea odigrala bez golova. Najbolju priliku na utakmici imao je domaćin u 36. minuti, no Sandro Ramirez nije iskoristio jedanaesterac. Pucao je visoko preko gola.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 8. kola Mallorca je kao domaćin svladala Espanyol sa 2-0 (1-0), a prvi pogodak postigao je hrvatski napadač Ante Budimir.

Bivši igrač zaprešićkog Intera i Lokomotive u 37. minuti se odlično snašao pri ubačaju Sastrea i prsima poslao loptu u mrežu za svoj treći pogodak u ovoj sezoni. Drugi pogodak za Mallorcu postigao je Salva Sevilla udarcem s ruba kaznenog prostora.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 18 bodova, Barcelona je druga s dva boda manje, a treći je Atletico Madrid sa 15 bodova.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
prajdali100
23:05 06.10.2019.

Kakav naslov !!! Sram te bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije