Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI FAVORIT

Senzacija koja bi odjeknula svijetom: Istinska legenda dolazi raditi u Hrvatsku?

Clarence Seedorf
Foto: Gtres/Pixsell
1/5
06.10.2019.
u 22:37

Čelnici Osijeka nisu odustali od potrage za novim trenerom, poznatim strancem. Christian Panucci i Hernan Crespo očito nisu bili ti, a sada se špekulira s još spektakularnijim imenom.

V.d. trenera Osijeka Ivica Kulešević vratio je momčad na pravi put serijom od tri uzastopne utakmice, no uskoro će se, izvjesno je, vratiti i na staro radno mjesto voditelja Škole nogometa.

Čelnici Osijeka nisu odustali od potrage za novim trenerom, poznatim strancem. Christian Panucci i Hernan Crespo očito nisu bili ti, a sada se špekulira s još spektakularnijim imenom.

Incident s Fabijem Capellom

Clarence Seedorf – trofejni nogometaš i jedini koji je osvojio pokal Lige prvaka s tri različita kluba (Ajaxom, Milanom i Realom), jedan od najboljih veznjaka svoje generacije kojeg je čak i legendarni Pele svojedobno uvrstio na svoj popis 100 najboljih nogometaša svih vremena – novi je favorit za klupu Osijeka.

Legenda kaže da je Real u jesen 1997. gubio na poluvremenu gradskog derbija na Vicente Calderonu 1:0, a tadašnji trener “kraljevskog kluba” Fabio Capello imao je što vidjeti kada je ušao u svlačionicu. Seedorf je, iako najmlađi u momčadi, suigračima držao “katedru” gdje su griješili i kako trebaju igrati u nastavku.

– Ako ti sve znaš, zašto ti nisi trener?! – zagrmio je don Fabio i na tada 21-godišnjeg nogometaša bacio trenirku.

Nepoznato je jesu li nogometaši Reala poslušali Seedorfa ili Capella, ali kraljevski klub preokrenuo je utakmicu i pobijedio s 4:1.

Desetljeće i pol od tog incidenta Seedorf je i postao trener iako ni izbliza trofejan kao u igračkim danima u kojima je osvojio čak 20 trofeja. Prvi trenerski posao bio mu je na San Siru u kojem se prihvatio posla kada nitko drugi nije htio, usred sezone u kojoj je momčad Milana predvođena Massimilianom Allegrijem na klupi ostvarila tek pet pobjeda u 19 kola. Seedorf je brzo pohvatao konce, zabilježio 11 pobjeda, Milanu donio pobjedu i u derbiju protiv Intera nakon tri godine, uživao je i veliku potporu navijača, ali postao još jednom žrtvom hirovitog Silvija Berlusconija.

Bio izbornik Kameruna

Nakon dvije godine stanke prihvatio se posla u kineskom Shenzenu, no nakon samo tri pobjede u 13 utakmica dobio je otkaz. Kasnije se prihvatio nemoguće misije u La Coruni i pokušao kvalitetom siromašni Deportivo zadržati u ligi, no nije uspio. Posljednji posao bio mu je izbornički u Kamerunu, ali nakon razočaravajućeg nastupa na Afričkom kupu nacija dobio je otkaz. Seedorf je vodio Kamerun u samo deset utakmica (po tri pobjede i poraza te četiri remija).

Tko će sjesti na klupu Osijeka, hoće li to biti legendarni nizozemski nogometaš ili netko drugi, znat će se u idućih nekoliko dana jer vremena nema, prvenstvena stanka mora se iskoristiti za brzo rješavanje gorućeg pitanja u Gradskom vrtu.

Ključne riječi

Komentara 9

PR
prajdali100
23:07 06.10.2019.

Imate li para za njega ?

ZB
Zoki-Bijela
22:51 06.10.2019.

I nepocrvenite se

LA
lajh1985
23:13 06.10.2019.

Koliko se pise o ovim velikim igravima,a na kraju ce ih trenirat covjek iz sela do :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije