Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski fair-play

Manchester United stjeran u kut: Ukoliko žele Kanea ili Osimhena, nekog će se morati odreći

Premier League - Manchester United v Aston Villa
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/3
04.05.2023.
u 18:42

Do smanjenja financijskih sredstava na 100 milijuna funti trebalo bi doći čak i ako obitelj Glazer proda klub. To znači da će Harryja Kanea (vrijednog 90 milijuna eura) ili Victora Osimhena (vrijednog 100 milijuna eura), kupiti moći samo ako prodaju neke igrače, pišu engleski mediji

Želje Manchester Uniteda da Harry Kane i Victor Osimhen obuku njihov dres mogle bi ostati neispunjene, javljaju engleski mediji. U pozadini novosti leži mogućnost znatnog smanjenja fonda za kupnju igrača koji bi treba iznositi 100 milijuna funti. Pojedinačne cijene engleskog kapetana i zvijezde Napolija nadmašuju najavljeni iznos.

Do smanjenja bi trebalo doći čak i ako obitelj Glazer proda klub šeiku Jassimu ili Jimu Ratcliffeu. Budžet će biti ograničen zbog financijskog fair-playa, a jedini način da se domognu željenih pojačanja bit će prodaja nekih igrača, piše The Athletic.

"Ja nemam utjecaja na to koliko će biti budžet za pojačanja. Jedino što znam je da je Manchester United jedan od najvećih klubova, među dva najveća na svijetu iz navijačke perspektive, pa mislim da se mora boriti za najviša postignuća na svijetu, za naslove u Premier ligi, Ligi prvaka. Ali na kraju su potrebna sredstva da bi se stvorila momčad jer igrači su ti koji određuju jeste li uspješni ili ne", rekao je menadžer Erik ten Hag.

Man United je osvojio Carabao kup, a može osvojiti i FA kup. Osim toga, izgledno je da će završiti u prva četiri kluba Premier lige i time izboriti plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije