Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUKOBA

Mamićevci poslali novo priopćenje: 'To je samo jadan pokušaj da predsjednik izbjegne sazivanje izvanredne sjednice'

Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
13.01.2023.
u 14:01

- U moru iskrivljenih poluistina, proceduralnih sitničarenja, tehnikalija i površnih proizvoljnih tumačenja odredbi statuta GNK Dinamo, dvojac bez kormilara Antolić-Barišić pokušava sakriti nedvojbenu volju većine članova Skupštine kluba, "najvišeg tijela upravljanja klubom". Njihov najnoviji "biser" je "samoprijavljivanje" nadležnom gradskom uredu i svim mogućim inspekcijama zbog navodnih nepravilnosti u održavanju zadnje sjednice Skupštine kluba - napisao je Rožić.

Nema naznaka prestanka sukoba u redovima zagrebačkog Dinama. Zaraćene strane u Maksimirskoj Krešimir Antolić s jedne i Zdravko Mamić s druge strane, bore se za klupsku vlast, a sada se ponovno oglasila takozvana Mamićeva struja. Predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić sa svoje je mail adrese poslao priopćenje medijima, uz naslov 'Objašnjenje i ispravak poluistina, tehnikalija i manipulacija'. 

Prenosimo ga u cijelosti. 

"Poštovani predstavnici medija,

Dostavljam Vam pojašnjenje trenutnih dezinformacija vezanih uz iskazivanje volje većine članova Skupštine kluba, te Vas ljubazno molim da je u cijelosti objavite u Vašim medijima kako biste ispravno informirali zainteresiranu javnost:

U moru iskrivljenih poluistina, proceduralnih sitničarenja, tehnikalija i površnih proizvoljnih tumačenja odredbi statuta GNK Dinamo, dvojac bez kormilara Antolić-Barišić pokušava sakriti nedvojbenu volju većine članova Skupštine kluba, "najvišeg tijela upravljanja klubom" (članak 24. stavak 1.). Njihov najnoviji "biser" je "samoprijavljivanje" nadležnom gradskom uredu i svim mogućim inspekcijama zbog navodnih nepravilnosti u održavanju zadnje sjednice Skupštine kluba.

Naime, po statutu i poslovniku rada Skupštine GNK Dinamo sjednicu Skupštine saziva i njome upravlja Predsjednik kluba, a na tehničkoj razini (materijali i sve ostalo potrebno da sjednica bude u skladu sa statutom kluba) ju priprema Uprava kluba, pa za eventualne nepravilnosti, ako ih i ima (a nema ih), odgovorni mogu biti samo i jedino oni. Sve primjedbe koje oni iznose netočne su i samo su pokušaj manipulacije medijima, javnošću i nadležnim institucijama.

Na primjer, osporava se legitimnost 8 članova skupštine iz redova povjerenika kluba i još 2 člana skupštine (Krznar i dr. Janković) zbog navodne nespojivosti dužnosti.

Prema statutu GNK Dinamo (članak 25.) članovi Skupštine kluba na svakoj sjednici su i 8 najboljih povjerenika kluba, popis kojih treba dostaviti Uprava kluba, a verificirati ih treba Skupština na sjednici. U poslovniku o radu Skupštine kluba (članak 7. i 8.) piše da sjednicu saziva Predsjednik kluba i da se poziv (kojega potpisuje Predsjednik) dostavlja članovima najmanje 5 dana prije održavanja sjednice.

02.01.2023., Zagreb - U prostorijama kluba GNK Dinamo na stadionu Maksimir odrzana je konferencija ze medije koju je saszvao Nadzorni odbor kluba. Konferenciji su nazocili clanovi Izvrsnog odbora kao i Skupstine. clan Izvrsnog odbora Ivo Susak, predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rozic, clan Izvrsnog odbora Damir Zoric Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Također u poslovniku se navodi (članak 11.) da verifikacijsko povjerenstvo, koje je tijelo Skupštine kojeg Skupština bira na početku svake sjednice, "podnosi izvješće o broju nazočnih članova Skupštine, te proglašava sjednicu Skupštine pravovaljanom." Dakle tih 8 članova Skupštine iz redova povjerenika Skupština je verificirala kroz izvješće verifikacijskog povjerenstva. U zapisniku zadnje sjednice Skupštine jasno je vidljivo da je Skupština sve napravila u skladu sa statutom kluba, tako da bi jedini izvori eventualnih nepravilnosti mogli biti ili Predsjednik kluba (koji šalje poziv skupštinarima i vodi sjednicu) ili Uprava kluba (koja treba dati popis članova Skupštine iz reda povjerenika).

Što se tiče navodne spornosti druge dvojice članova Skupštine, gospodin Damir Krznar je član kluba-udruge GNK Dinamo, a u NK Maribor je zaposlenik, ne član niti dužnosnik. A doktor Saša Janković također nije član niti dužnosnik HNS-a nego je zaposlen kao liječnik reprezentacije Hrvatske. Dakle, na njih dvojicu se očigledno ne odnose ograničenja iz članka 22. statuta GNK Dinamo i obojica su legalni članovi Skupštine GNK Dinamo i to već godinama.

Iz svega navedenog jasno je kako je to njihovo "samoprijavljivanje" samo jadan pokušaj da Predsjednik kluba izbjegne svoju statutarnu obvezu (članak 28. statuta) sazivanja izvanredne sjednice Skupštine do 2.veljače ove godine i time ponovno onemoguće volju apsolutne većine najvišeg tijela upravljanja klubom.

Miroslav Rožić"

 

Komentara 11

DA
damascus
14:53 13.01.2023.

Velika je para u pitanju i mnogi pokušavaju dograbiti taj novac a ništa nisu napravili da Dinamo ima. Država, grad, pojedinci u strukturama kluba, nevladine udruge, duboka politika. Da je Dinamo kakav je bio prije trideset godina nitko se ne bi grebao za njega. Ali, trebalo ga je najprtije stvoriti a oivi kojin se sada grebu tada nigdje nije bilo.

BE
Berri
15:51 13.01.2023.

Ovo priopćenje je napisao Vladimir Bogdanić, a potpisao ga je Rožić. Lijepo to izgleda, ali sve državne institucije su u ovom trenutku protiv Mamića.

BE
Berri
15:48 13.01.2023.

ako su "mamićevci" krenuli s priopćenjima, onda je sigurno da su izgubili. dok oni pišu priopćenja, Antolić i Barišić češljaju račune i izvlače lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije