Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončane pripreme

Mamić: Ne tempiram formu za pretkolo sa Žalgirisom

Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.07.2014.
u 10:45

"Nastavit ćemo po planu, no daleko smo mi još od optimalnog stanja, iza nas je tek 17 dana priprema"

Dinamo se vratio kući, pripreme u Sloveniji gotove su i već u petak utakmicom Superkupa na Kantridi s Rijekom počinje nova sezona. U tri odigrane utakmice u Sloveniji plavi su igrali – promjenjivo.

Svlačionica jedinstvena

Ono što je dobro – svaka sljedeća utakmica bila je bolja, očito rastu, ali je pitanje koliko će narasti, hoće li uhvatiti dovoljno dobru formu. Ne za Rijeku, ta je utakmica planirana kao generalna proba za Žalgiris, s kojim plavi već za tjedan dana igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka.

– Zadovoljan sam odrađenim, ali rezultati službenih utakmica dat će pravi odgovor o nama. Objektivno, daleko smo mi još od optimalnog stanja, iza nas je tek 17 dana priprema, to je premalo. Svjesni smo toga, nastavit ćemo raditi i nećemo tempirati formu ni za Rijeku pa ni za Žalgiris, nastavit ćemo svojim ritmom – mirno će Zoran Mamić.

Moglo bi to biti riskantno, Litavci ipak nisu bezopasni kao neka momčad iz Luksemburga, Malte i sličnih.

Jeste li zadovoljni pojačanjima, onim što su pokazali?

– Jesam, dobri su igrači i ljudi, karakterni, profesionalci. Svi su igrači sve odradili odgovorno, nismo imali nijedno odstupanje kad je riječ o ponašanju koje se očekuje u svlačionici.

Šimunić me oduševio

U svlačionici je bilo mjesta za pjesmu, plavi imaju novi hit "Skoplje ili Beograd". Činilo se da je Sigali slabija karika, no u posljednjoj utakmici i on je odigrao vrlo dobro.

– Ne treba sumnjati u igrača nakon jedne utakmice, on ima 300 utakmica u Argentini, tamo je bio kapetan.

Uza sva pojačanja, Zokija je najviše oduševio Šimunić.

– Kako se taj čovjek pripremao, to je vrijedno divljenja i svaka mu čast.

I plavi još nisu gotovi s prijelaznim rokom.

– Htjeli bismo tog mladog igrača, hvale ga i Nijemci, pa skauti velikih talijanskih klubova čude se da smo mi uopće u utrci za takvog igrača. No, pokušat ćemo, mlad je, nije gotov igrač, ali je svjetski potencijal – kazao je Zoki, a navodno je riječ o Brazilcu Lukasu Piazonu, igraču Chelseaja. No, zanimljiv im je i dalje poljski reprezentativac Teodorczyk.

>>Mamićeva 'bomba' od pojačanja je Brazilac iz Chelseaja

>>Čop i Brozović srušili Karpaty, zaigrao i Eduardo

Komentara 3

HO
Hotspot
11:43 07.07.2014.

dinamo stvara ekipu koja bi ovaj puta doista mogla napraviti iskorak u eu natjecanjima, pogotovo ako dovedu bar 1 od ove 2 (brazilac ili poljak). najveća nepoznanica (i možda najslabija karika) je trener i njegove mogućnosti, no očito dara i volje za učenje ima. nadam se da će to biti dovoljno za bolje EU rezultate

VI
virkom
13:31 07.07.2014.

Ja mislim da je trener i najslabija, ali i najjača karika. Najslabija jer nema puno iskustva (iako spreman je učiti), a najjača jer je nedodirljiv, ima praktički diplomatski status. I to je ono što mi se svidja. To je ona konstanta koja bi trebala donijeti prevagu u skoroj i daljnjoj budućnosti. Zdravko ne vjeruje nikome osim obitelji.

LI
lixeGZ
20:08 07.07.2014.

mamić već godinama slaže ekipu za nekakav iskorak i nikako je složiti. obećanja su svaki put ista: atomski dinamo, pojačanja, proljeća u europi i ćak kad je znalo djelovati da bi iz toga moglo nekaj i biti, pada na lovu i rasproda nositelje igre te talente, opkrivi trenera, da mu nogu i tako u krug već 9 godina. samo ovaj i prošli put nije i neće letjeti brat, jer brat nemože biti kriv. a drugi su treneri letjeli i sa boljim rezultatima. sa kojim pravom se u gotovom klubu dinamu, jedan zoki ući za trenera ? došal pola sezone kao igrač, da bi kao nekakav bivši dinamov kapetan postal odmah nekakav sportski direktor i štitio leđa burazeru zdravkecu. bilo kako bilo, ove jeseni slijedi ista europska priča kao i prošlih godina. o prevenstvu, kojeg zdravko mora osvojiti da bi mu garantiralo izlog europe za unovčavanje igrača njegovog sina, netreba trošiti riječi. i dok god je naša svetinja taoc tom "biznismenu", njegovoj obitelji i kliki od našega dinama nikada ništa. mamići marš iz dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije