Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Šuker i Grgić

Mamić i Slavonci okrenuli se protiv Markovića

Davor Šuker
Marko Lukunić
18.10.2009.
u 08:53

Slaven Bilić i Vlatko Marković kazali su svoje, odradili su posao čuvanja leđa, voljeni Nane ostaje na čelu hrvatske nogometne reprezentacije, a Vlatko na čelu Hrvatskog nogometnog saveza. Misle, idemo dalje, vrijeme liječi rane. Ali, ako je Bilić siguran, Markovićev stolac baš i nije.

Pojavila se vrlo ozbiljna varijanta s Davorom Šukerom na čelu saveza. Varijanta koju podržava slavonski lobi, iznimno moćan u Hrvatskom nogometnom savezu, a cijelu akciju predvodi Željko Širić.

No, ni Slavonci ne mogu sve sami, da bi srušili Markovića i instalirali Šukera na mjesto predsjednika HNS-a trebat će im potpora Zdravka Mamića, koji u rukama ima snažan glasački stroj. Jedni bez drugih ne mogu. Trenutačno traju razgovori i pregovori i, kako kažu upućeni u cijelu situaciju, sve ide svojim tijekom.

– Najvažnije je da Mamić prihvati Šukerovu kandidaturu, nakon toga će sve biti lakše – rekao nam je jedan iz slavonskog lobija.

U biti, priča je sasvim jednostavna, Vlatka Markovića na mjestu predsjednika drži volja Zdravka Mamića i ako gospodar Maksimira tako odluči, Vlatko će biti zbrisan.

U toj varijanti sa Šukerom na čelu spominje se i bivši predsjednik Hajduka Branko Grgić. Njih dvojica preuzeli bi vođenje Hrvatskog nogometnog saveza.

Državni tajnik za turizam bio bi glavni Šukerov operativac, praktički bi administrativno vodio HNS, a sa sobom bi doveo tim ljudi. Šuker bi, kao proslavljeni reprezentativac i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj, bio svojevrsni ambasador hrvatskog nogometa u odnosu prema inozemstvu, a Grgić bi HNS više okrenuo prema hrvatskoj ligi, prema svemu onome što Marković nije radio.

Vlatkovi grijesi
Markoviću je baš ta hrvatska liga, koja nema ni "gušta ni šušta" i u kojoj malo toga vrijedi, najveći grijeh. Naravno, kao i izostanak Hrvatske sa svjetskoga prvenstva koji je Marković zahvaljujući svojoj umješnosti, zajedno s Bilićem, zamalo pretvorio u uspjeh.

Šuker i Grgić u kombinaciji, uz Mamićev blagoslov, to je, kazali bi kladitelji, "fiks". Samo je pitanje tajminga, hoće li se to dogoditi u roku od mjesec dana ili će Marković odraditi još godinu dana mandata.

Trenutačno se nikome ne žuri, sljedeće kvalifikacije počinju u rujnu 2010. godine, a Bilićev ostanak na klupi svima odgovara. Markoviću, jer misli da je s njim kupio svoj ostanak i vrijeme, a Šukeru zbog toga što će, kad preuzme HNS, u nekom mogućem Bilićevu neuspjehu imati opravdanje ("Vlatko mi ga je ostavio") i tako dobiti manevarski prostor za nekog novog izbornika, recimo Igora Štimca, koji je dignuo palac gore za Bilićev ostanak, ali nije izgubio ambicije da jednog dana postane izbornik. Štimac je više puta kazao da mu se nikamo ne žuri i tako se u cijeloj priči i postavlja.

Naravno, postigne li Bilić rezultat i Hrvatska dobro krene u kvalifikacijama za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, sve će, kao i uvijek, biti lijepo i zamaskirano.

Netko će reći da za sve to treba sazvati Skupštinu HNS-a, pa ovo, pa ono. Naravno, sve je to proceduralno lagano odraditi, jer u najvišim nogometnim tijelima sjede dizači ruku i okreću se kako vjetar puše. Za sada je taj vjetar puhao Markovićevim smjerom, ali pokrenuli su se slavonski sjeverac i dalmatinska bura, koji čiste sve odreda.

Komentara 4

MA
maticzel
09:39 18.10.2009.

Pukovnik Klap,klap,klap...

PU
Pukovnik
09:14 18.10.2009.

E Maršiću, Maršiću, crni Maršiću koliko si dobio za reklamu, 100, 200 eura? Ti si jeftino smeće, oni pravi PR agenti poput Dasovića dobiju po 500 eura. Što naše lige tiče, već ste vi, neupućeni novinari, nazovi lažovi odavno pretjerali, a glupa vas svita prati. Zašto ne napišete pravi razlog što je naša liga slaba? Zašto ne napištete da su Štimac, Mamić i društvo pred sedam, osam godina krenuli u odvajanje od Saveza pokrenuvši Udrugu jer su za sebe htjeli zadržati dio financijskog kolača? Udruga je kriva za slab domaći nogomet, ne Marković i Savez, to je prava istina. Ali vama novinarčićima to nije bitno, ionako ste svi plaćenici, počevši od tebe Maršiću.

DE
derin
16:33 18.10.2009.

ajme meni vi ovdje koji komentirate koji ste vi ljubitelji markovića(dinamovca).ova priča od maršića je stara dvi godine,i 99,9% posto dogodine će i tako biti.kako može jedna momčad biti sedma na svijetu i imati tako slabu ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije