Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u-17 reprezentacija

Mamić Hrvatskoj otvorio put do pobjede nad Kazahstanom

'14.10.2012., Sinj - U-17, kvalifikacije za Euro, Hrvatska - Izrael. Alen Halilovic i Nasikovski Stav.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
16.10.2012.
u 17:39

Velik interes za U-17 reprezentaciju Hrvatske nastavljen je i u Dugopolju, dvoboj u kojem su naši sa 2:0 (2:0) svladali Kazahstan pratilo je više do dvije tisuće gledatelja.

Medijska pompa, koja se stvorila oko Halilovića, Bašića, Roguljića i društva publiku je dovela na tribine, svaki njihov potez gleda se pod povećalom, a ti šesnaestogodišnji klinci znaju uzvratiti odličnom igrom.

Izabranici Ivana Gudelja već u prvom dijelu mogli su potpuno razbiti skromne Kazahstance, samo je Roguljić imao tri-četiri odlične prigode, ali nišanske sprave nisu mu bile namještene.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Petar Mamić u 18. minuti. Dinamov lijevi bočni odličnim je udarcem, nakon gužve u šesnaestercu gostiju, loptu pospremio u mrežu.

Na 2:0 na samom isteku prvog dijela, u 40. minuti povisio je kapetan Josip Bašić. Hajdukov klinac, koji je debitirao u HNL-u u derbiju protiv Dinama opet je plijenio trkom i angažmanom, ovo mu je treći pogodak u kvalifikacijama za odlazak na prvenstvo Europe. Halilović je lijepo povukao, šutirao, a Bašić pratio akciju i odbijanac pospremio u mrežu.

Nije nedostajalo atraktivnih poteza, ovaj put, nakon što smo u nedjelju na djelu vidjeli Gudeljeve najjače adute, iskočio je Mamić.

Haliloviću baš nije odgovarao blatnjav teren, imao je poneki potez viška, ali pri svakom dodiru s loptom vidi se njegovo veliko znanje. Brojni menadžeri, koji su pratili naše mlade bili su iz Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Ajaxa, Seville, Bayern Leverkusena, Parme, Monaca i CSKA.

Hrvatska je igrala u sastavu Marić – Iharoš, Stolnik (od 77. Prce), Džijan, Mamić – Šunjić, Vojković (od 50. Murić) – Halilović, Bašić, Brodić (od 67. Dabro) – Roguljić.

U drugoj utakmici naše kvalifikacijske skupine za ulazak u elitno kolo koje daje momčadi za prvenstvo Europe Izrael je s 4:2 pobijedio Tursku.

U posljednjoj utakmici, u petak u Imotskom, Hrvatska igra s Turskom i tada će pasti konačna odluka koje će dvije momčadi ići dalje. Hrvatska ima šest bodova, Izrael i Turska po tri, dok je Kazahstan bez bodova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar antuntun55
antuntun55
18:43 16.10.2012.

... i poslije Mamića Mamić.... ;-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije