Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjeko Kobešćak:

Majka mi je iz Konavala pa će me lakše prihvatiti

18.10.2014.,  Zagreb, PVC Mladost - Kvalilifikacije za Ligu prvaka, HAVK Mladost - CN Marseille. Vjekoslav Kobescak. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.03.2015.
u 08:15

Predsjednik Jakobušić i ja znamo se iz Chucka Norrisa, zato za nas ne postoji nemoguće.

Događalo se da Dubrovčani budu treneri Mladosti, ali još se nikad nije dogodilo da je Zagrepčanin 
postao učitelj Jugovih vaterpolista. No, tradicije su tu da se ruše pa je tako Vjekoslav Kobešćak (41), koji kao igrač i kao trener nikada nije odlazio sa Save, postao trener velikana iz Gruža.

Žapcima je potreban stres

– Dobro je da je tako, ne smijemo ostati zatvoreni. Drago mi je da mi je Jug ukazao povjerenje i ja se nadam da će ta naša suradnja biti uspješna – kaže Vjeko koji je u ponedjeljak navečer upravi Mladosti priopćio da odlazi.

– Prijateljski smo se rastali. Uostalom, ja sam s Jugom dogovorio angažman do 1. lipnja, a poslije ćemo vidjeti. Nikome nije lako u ovoj situaciji, ali ja na ovo gledam kao na nešto što bi moglo biti pozitivno i za Jug, i za mene, i za Hrvoja Hrestaka (koji će zamijeniti Vjeku na klupi Mladosti, op. a.), i za Mladost.

Razumijemo za vas, Dubrovčane i Hrestaka, ali kako bi vaš odlazak mogao biti pozitivan za Mladost? Što ona dobiva?

– To ostavljam vama novinarima da razriješite, ha, ha... Mi smo u Mladosti postigli sve zacrtane ciljeve. Lani smo odigrali tri finala i samo je šteta što nismo osvojili barem jedan trofej. Možda sve ovo izazove stres, medijsku pompu, koja će pomoći da se na Mladost počne gledati na pravi način.

Prva pa s Primorjem

Uglavnom, želite se boriti za trofeje i zato ste preuzeli Jug?

– Da, u ovom trenutku Jug je za mene veliki profesionalni izazov. Zaželio sam se pritiska, huka s tribina.

Već u srijedu, u Ligi prvaka, dočekujete jako Primorje koje vas čeka i u ostalim natjecanjima?

– Pa, vidjet ćemo koliko se može parirati Primorju. Riječani su do ovog trenutka igrali najbolji vaterpolo u Europi, izgubili su samo od Szolnokija. Dobro su posloženi, plivački su i motivacijski jaki, imaju fantastičnog trenera Ivana Asića...

Jug ima jake individualce, ali promatrači kažu da su oni kao "rogovi u vreći". Kako vi od njih kanite napraviti momčad?

– S mnogima od Jugovih igrača radio sam u reprezentaciji, igrao sam protiv mnogih od njih, pratio ih i analizirao kao trener Mladosti. Trenersku sam filozofiju učio od najboljih stručnjaka kao što su Ratko Rudić i Ozren Bonačić i mislim da znam pristupiti igračima na pravi način.

Možda će vam pomoći činjenica da vam je majka iz Konavala?

– Pa, dobro, možda će me zbog toga Dubrovčani lakše prihvatiti, no ja poznajem jugaše i Dubrovčane jako dobro.

A prijatelji ste i s predsjednikom kluba Lukšom Jakobušićem?

– Da, dobri smo, surađivali smo u klubu Chuck Norris, sastavljenome od bivših vaterpolista. No, meni je i Miho Bobić odličan prijatelj, imam i familiju dolje, tako da problema ne bi smjelo biti.

>>Vjeko novi trener Juga, 
u Mladosti ostaje Hrestak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije