Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Benfice

Ma kakav strah? Dinamov branič otkrio u čemu su plavi u prednosti

13.03.2019.
u 08:10

Dobro da nisam otišao iz Dinama, živim sezonu snova - kaže Amir Rrahmani

Dobro, nećemo reći – došao je tiho i ušao u legendu. Amir Rrahmani ipak nije Doc Holiday, ali da je došao tiho, istina je. Stigao je iz Lokomotive u Dinamo i nismo baš puno obraćali pozornost na njega, više smo ga gledali kao mladog igrača koji je dobio šansu u velikom klubu, kao i brojni igrači prije njega.

Nije Doc Holliday, pogotovu zato što nije zubar ni kockar i ne živi na Divljem zapadu, iako nismo ni mi u ovom okruženju baš nešto pitomi, ima kod nas divljine.

>> Pogledajte ozračje koje su napravili Dinamovi navijači

No, Rrahmani je baš “pitomi” dečko, vrlo pristojan, simpatičan, doduše na terenu bi mogao potegnuti kao junak vesterna, tu baš nema milosti prema suparničkim igračima.

Postao standardni bek

Možda još nije igračka legenda, ali dio je danas već legendarne momčadi koja je nakon 49 godina sušnog Dinama stigla u Europsko proljeće.

I nisu tu male zasluge reprezentativca Kosova, Rrahmani je bio standardan u momčadi Dinama u tom pohodu po skupini Europske lige, i to na poziciji koja nije njegova, naime, zbog ozljeda Marina Leovca i Marija Šituma Rrahmani je silom prilika postao lijevi bek.

Dešnjak koji je zapravo stoper i koji se može snaći na desnom beku postao je važan čovjek na lijevom beku. I bit će to ponovno, očito je, nakon riječi Nenada Bjelice, da su Rrahmani na lijevom beku, a Nikola Moro na zadnjem veznom prirodni zamjenici.

– Rrahmani je odigrao sve utakmice u skupini Europske lige na toj poziciji jako dobro, a sad je i protiv Rijeke pokazao da je tu jako dobar – rekao je plavi trener Nenad Bjelica.

1/18

Nakon te utakmice s Rijekom i pobjede pokušao je i nama “prodati” lažnjak, projuriti pokraj nas kao pokraj braniča Rijeke. Polako, kamo jurite?

– Pa idem doma, u četvrtak nas čeka nova utakmica – smijao se Rrahmani nakon što se “topio” u sauni, valjda spremajući se za vruću atmosferu Luza u Lisabonu.

Kako ste doživjeli Benficu u Maksimiru, u prvom srazu u kojem su plavi pobijedili?

– Moji dečki odlično su odigrali tu prvu utakmicu, bili su agresivni, od početka smo znali što nas čeka i super smo ih zatvorili. Sad ćemo to pokušati i u Lisabonu iako to neće biti ista utakmica kao u Zagrebu. Benfica će kod kuće ići na sve ili ništa, mislim da nemaju drugu opciju. Mi moramo probati igrati našu igru i mislim da ćemo na kraju uspjeti u svojoj nakani da odemo još korak dalje.

Vjerojatno nećete morati baš puno toga raditi prema naprijed, treba prvo zaustaviti portugalske ofenzivne ideje.

– Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, ali jasno je da je prva ideja da dobro zatvorim svoju stranu, a ako bude šanse, da nešto napravim u fazi napada, zašto ne?

Očekuje se da će sad u sastavu Benfice na toj strani biti Pizzi, jedan od boljih igrača Benfice, brz je i opasno krilo.

– Nismo ga puno gledali u dosadašnjoj analizi, ali i to ćemo napraviti prije utakmice u Portugalu, spremit ćemo se i za njega.

Trebali biste biti adut Dinama i u prekidima.

>> Pogledajte slavlje mladih dinamovaca nakon pobjede nad Liverpoolom

– Mi imamo visinu, kod njih su samo dva stopera visoka, ostali nisu, a mi jesmo, možemo i to koristiti, zašto ne?

Dinamo na Luz ide s 1:0 prednosti, zabije li tamo gol, Benfica bi morala zabiti tri.

– Ma, imali smo i ovdje u Zagrebu šansi da zabijemo drugi gol, pa i treći. No, to je nogomet, u njemu nikad ne znaš. No, mislim da u Lisabonu moramo zabiti barem jedan gol, tada mi nam sve bilo puno lakše.

U Lisabonu vas čeka pun stadion, vjerojatno više od 60.000 navijača, valjda se nećete preplašiti tog velikog kluba, atmosfere...

– Mi smo ovdje pokazali da smo spremni, vjerujem u sebe, suigrače, stožer i cijeli Dinamo, svi mi vjerujemo da možemo do novog uspjeha, kakav strah? Ma naravno da smo “nabrijani” i spremni, pa svi smo sanjali ovakve utakmice, nema veće motivacije.

Nakon utakmice ostajete u Lisabonu i baš kad budete letjeli u Zagreb bit će ždrijeb četvrtfinala i polufinala Europske lige.

– Haha, pa to uopće nije važno, sad je samo Benfica važna. No, ako prođemo, igrat ćemo s Eintracht Frankfurtom – kaže Rrahmani uz smijeh.

Bilo je nekih ponuda

A razloga za zadovoljstvo ima jer je dobio i poziv reprezentacije Kosova za utakmice s Danskom i Bugarskom. Tamo igra na svojoj prirodnoj poziciji, stoperskoj.

1/30

– Da, imamo prijateljsku utakmicu s Danskom, pa kvalifikacije za Euro s Bugarskom. Veselim se i tome. Pa, ljudi moji, ovo je najljepša sezona moje karijere, uz Dinamo, s reprezentacijom smo bili prvi u Ligi nacija, nakon kvalifikacija za Euro igramo dalje u toj Ligi nacija, a s Dinamo smo napravili ogromne stvari. Ovo je moj daleko najveći uspjeh u jednoj sezoni.

Nadamo se da vam je drago što ste ostali u Maksimiru iako je bilo nekih iz Turske i drugih zemalja.

– Ponuda je bilo, ali nisu bile prave i ispalo je da ne može bolje. Ma nikad se ne zna u nogometu, a ja sam sad doživio svoju najbolju sezonu, sezonu iz snova – veselo je zaključio Rrahmani spreman za Lisabon i puni Luz.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije