Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lak na kartonima

Dinamu sudi čovjek kojem PSG ne može oprostiti 'slučaj Nou Camp'

Deniz Aytekin
Foto: DPA/Pixsell
12.03.2019.
u 14:33

Aytekin je ove sezone u elitnom njemačkom natjecanju vodio 12 utakmica i dodijelio 49 žutih kartona

Deniz Aytekin, njemački sudac turskog podrijetla, vodit će uzvratni dvoboj između Benfice i Dinama. Riječ je o 40-godišnjaku bogatog sudačkog iskustva u europskim utakmicama, ali i sucu sklonom greškama i kažnjavanju igrača.

Aytekina najviše pamtimo po ravnanju utakmice između Barcelone i PSG-a u ožujku 2017. godine, kada je katalonski klub uz 6:1 uspio nadoknaditi zaostatak od 4:0 iz prve utakmice.

>>> Evo koji su junaci zaslužni za povijesno Dinamovo proljeće

Njemački je sudac tu večer počinio nekoliko grešaka, a najveću pamtimo iz 90. minute, kada je pri 4:1 vodstvu Barcelone nasjeo na teatralan pad Luisa Suareza.

Urugvajski se napadač srušio u šesnaestercu nakon kontakta s Marquinhosom, čime je iznudio najstrožu kaznu koja je omogućila Barci da ostane u igri uoči ulaska u sudačko nadoknadu.

Zavirite li malo na YouTube, vidjet ćete da je Aytekin na padove nasjedao i u bundesligaškim utakmicama, a kada smo već na tom natjecanju, zgodno je reći da je ove sezone u elitnom njemačkom natjecanju vodio 12 utakmica i dodijelio 49 žutih kartona.

Istina, za crvene se kartone ne hvata baš tako olako, ali zato puno lakše pokazuje na bijelu točku. Primjerice, lani je u 17 utakmica u Bundesligi osam puta dodijelio jedanaesterac.

Komentara 2

JU
juma
21:56 12.03.2019.

Po jedinstvenom misljenju navijaca, jedan od najlosijih njemackih nogometnih sudaca.

BU
Bubalamala
18:28 12.03.2019.

Taj Turčin sa njemačkim državljanstvom zna donositi čudne odluke, uopće nerazumljive i tendenciozne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije