Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

Ma kakav Ronaldo, Luka je najvažniji igrač Reala!

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
09.02.2016.
u 10:07

'U posljednje se vrijeme osjećam jako dobro, pogotovo tjelesno, a kad je tako, mogu sve što trener traži od mene.'

Više od 600.000 ljudi koji su jučer u Španjolskoj kupili Marcu i AS s naslovnice se smiješilo lice našeg Luke Modrića. “Real je Luka Modrić!”, “Nitko kao Modrić!”, “Hrvatski genije spasio Real”, bili su jučerašnji naslovi u tim novinama.

A hrvatski veznjak te je hvalospjeve zaslužio sjajnom igrom i pobjedonosnim pogotkom Reala za 2:1 protiv Granade.

No, prekjučerašnji gol samo je šlag na tortu Lukine igre posljednjih mjesec dana. Otkad je Zidane na klupi naslijedio Beniteza, Modrić je najbolji igrač, Zidane mu je dao dirigentsku palicu igre Real Madrida.

Zizou: Luka nam je dao život

– U posljednje se vrijeme osjećam jako dobro, pogotovo tjelesno, a kad je tako, mogu sve što trener traži od mene. Najbolji trenuci karijere? Ne znam, idem utakmicu po utakmicu i uživam – rekao je skromni Luka Modrić i dodao:

– Trener mi je baš prije utakmice rekao da više pucam! Eto, poslušao sam ga i upalilo je.

I Zidane je nakon utakmice s Granadom sipao hvalospjeve na račun svog najboljeg veznjaka.

– Modrić nam je dao život tim golom. I trebao bi češće pucati jer ima fantastičan udarac. Jako sam sretan zbog njega, on može igrati na mnogo pozicija – rekao je Zidane.

“Ma kakav Ronaldo, Luka Modrić najvažniji je igrač današnjeg Reala, bez hrvatskog genija kraljevska momčad ne može se ni zamisliti”, piše jučerašnja Marca.

I u pravu su, a tu tezu potvrđuju i brojke.

Naime, Luka ove sezone ima najpreciznija dodavanja od svih realovaca (91,3 posto), a od svih veznjaka igrač je koji ima najmanje dodavanja unatrag – svega 13,4 posto! Čak 30,8 posto Lukinih dodavanja ide prema naprijed, udesno dodaje 24,7 posto, a ulijevo 31 posto.

Da je Modrić ključan igrač, slaže se i vrsni hrvatski trener, bivši igrač španjolskog Betisa Nenad Bjelica.

– Dolaskom Zidanea Real je dobio na opuštenosti, naime, kod Beniteza momčad je bila previše ukočena. Benitez nije pronašao put do glava svojih zvijezda u momčadi, za razliku od Zidanea. A ta nova lepršavost koju je donio Francuz jako odgovara i Modriću, dobio je više slobode u igri. Također, u Zidaneovu sustavu 4-3-3, koji je Real igrao protiv Granade, Modrić više nije klasični zadnji vezni kao u sustavu 4-4-2, već sada igra malo desno te češće može otići prema naprijed. A i češće dolazi u priliku koristiti svoj sjajan udarac – analizira Bjelica i dodaje:

– Modrić je ponajbolji veznjak svijeta i zaista može igrati svaku poziciju u veznom redu. Također, jako je zahvalan jer njemu trener doslovno ne treba ništa govoriti. Luka sam prepoznaje igru, uvijek radi za momčad. Na njega trener čak ni ne treba vikati jer on sam prepoznaje kada odigra lošiju utakmicu.

Modriću se nekad spočitava da igra lošije za reprezentaciju nego za klub, no Bjelica se s time ne slaže.

Prilagoditi formaciju njemu

– Mislim da su neke njegove lošije partije u kockastom dresu bile posljedica ozljeda. Također, ako reprezentacija igra u sustavu 4-2-3-1 s krilnim napadačima, onda Luka ne može imati slobodu prema naprijed, već se mora više orijentirati na defenzivu. Zato je na treneru da procijeni za što mu Luka najviše treba, pa da onda tako i prilagodi formaciju – zaključio je Bjelica.

>> 'Zinedine Zidane više nema vlasništvo nad Madridom. Madrid je Modrić!'

>> 'Zinedine Zidane više nema vlasništvo nad Madridom. Madrid je Modrić!'

 

Komentara 16

EF
epic.flyer
10:29 09.02.2016.

Krasan gol je zabio...Velika je razlika Real sa i bez Luke....Bravo Luka!!

CH
Chisinau
10:39 09.02.2016.

Luka je zakon

JI
jingo
13:21 09.02.2016.

jadnici žalite se Asu i Marci, oni su ga proglasili najboljim igračem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije