Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuku se repovi

Luku Modrića u Španjolskoj nagazili poreznici i traže još 1,2 milijuna eura

Luka Modrić
Foto: Reuters
1/5
14.09.2018.
u 13:11

Modrić je 2012. proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj

Španjolska porezna uprava traži od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 milijuna eura zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine kada je došao u Real Madrid, pišu u petak novine "El Mundo", pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave.

Modrić je te godine proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj. Prema pisanju "El Munda", porezna uprava tvrdi da je sav iznos trebao uplatiti u Španjolskoj te se njegov odvjetnik žalio na taj zahtjev.

>> Pogledajte što je Luka Modrić rekao nakon poraza vatrenih protiv Španjolaca

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine. Vezni igrač je prihode od sponzora dobivao na račun tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu, a španjolsko državno odvjetništvo je ustvrdilo da je riječ o fiktivnoj kompaniji bez opreme i zaposlenika koja se ne bavi upravljanjem imidža nogometaša već kako porez ne bi bio plaćen u Španjolskoj.

Taj slučaj još uvijek nije zatvoren jer je financijska policija pronašla račun ili depozit na ime Luke Modrića u banci Barclays na britanskom otoku Man, smještenom između Velike Britanije i Irske. Dok ne sazna o kakvoj je financijskoj imovini riječ te je li porez trebao biti plaćen u Španjolskoj, istražni sudac pored Madrida nije zaključio slučaj vezan uz tvrtku u Luksemburgu.

Komentara 20

KR
Krotila
14:41 14.09.2018.

ja bi više volio vidit imena hrvatskih poreznih obaveznika,koji nisU uplatili porez

Avatar niwrad
niwrad
13:45 14.09.2018.

Propisi koji bi Modrića poslali u zatvor zbog neplaćanja poreza su doslovno totalitaristički. Naime, zašto plaćamo poreze? Pa zato da bi imali javnu infrastrukturu i usluge poput vojne, policijske, zdravstvene i pravosudne zaštite. A kod toga svi ljudi u državii imaju jednako pravo koristiti tu infrastrukturu i usluge pa bi po načelu pravednosti svatko morao uplatiti jednak iznos u proračun. E sad pošto bogati pojedinci poput Modrića troše basnoslovne svote oni su putem primjerice PDV-a u proračun uplatili enormno više novca nego prosječni građanin. Drugim riječima oni su već preplatili javnu infrastrukturu i usluge koje koriste, a neka, poput socijalnog osiguranja nikad neće niti koristiti. I sad bi još čovjeku koji je višestruko više doprinio javnim vrijednostima oduzimali slobodu, a u društvu postoji stotine tisuća parazita koji nisu gotovo ništa uplatili u proračun, te besplatno koriste javnu infrastrukturu i usluge. To je inherentna nepravda koja može proći jedino u totalitarizmu.

Avatar miyamoto
miyamoto
15:29 14.09.2018.

Zasto bi platio koliko netko zine, normalno je da ćes novce skriti od lakomih i lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije