Naslovnica Sport Strani nogomet

Luku Modrića u Španjolskoj nagazili poreznici i traže još 1,2 milijuna eura

Modrić je 2012. proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj
14. rujna 2018. u 13:11 20 komentara 1612 prikaza
Luka Modrić
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/5

Španjolska porezna uprava traži od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 milijuna eura zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine kada je došao u Real Madrid, pišu u petak novine "El Mundo", pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave.

Ivan Rakitić Zlatko Dalić Ivan Rakitić Ovo je bila njegova godina i trebao bi uvjerljivo osvojiti Fifinu nagradu

Modrić je te godine proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj. Prema pisanju "El Munda", porezna uprava tvrdi da je sav iznos trebao uplatiti u Španjolskoj te se njegov odvjetnik žalio na taj zahtjev.

>> Pogledajte što je Luka Modrić rekao nakon poraza vatrenih protiv Španjolaca

[video: 26682 / ]

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine. Vezni igrač je prihode od sponzora dobivao na račun tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu, a španjolsko državno odvjetništvo je ustvrdilo da je riječ o fiktivnoj kompaniji bez opreme i zaposlenika koja se ne bavi upravljanjem imidža nogometaša već kako porez ne bi bio plaćen u Španjolskoj.

Modrić Lukin suigrač Ne dobije li Modrić nagradu bit će to nepravda kakva je učinjena Xaviju...

Taj slučaj još uvijek nije zatvoren jer je financijska policija pronašla račun ili depozit na ime Luke Modrića u banci Barclays na britanskom otoku Man, smještenom između Velike Britanije i Irske. Dok ne sazna o kakvoj je financijskoj imovini riječ te je li porez trebao biti plaćen u Španjolskoj, istražni sudac pored Madrida nije zaključio slučaj vezan uz tvrtku u Luksemburgu.

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

 • Krotila:

  ja bi više volio vidit imena hrvatskih poreznih obaveznika,koji nisU uplatili porez

 • niwrad:

  Propisi koji bi Modrića poslali u zatvor zbog neplaćanja poreza su doslovno totalitaristički. Naime, zašto plaćamo poreze? Pa zato da bi imali javnu infrastrukturu i usluge poput vojne, policijske, zdravstvene i pravosudne zaštite. A kod toga svi ljudi u državi ... prikaži još!i imaju jednako pravo koristiti tu infrastrukturu i usluge pa bi po načelu pravednosti svatko morao uplatiti jednak iznos u proračun. E sad pošto bogati pojedinci poput Modrića troše basnoslovne svote oni su putem primjerice PDV-a u proračun uplatili enormno više novca nego prosječni građanin. Drugim riječima oni su već preplatili javnu infrastrukturu i usluge koje koriste, a neka, poput socijalnog osiguranja nikad neće niti koristiti. I sad bi još čovjeku koji je višestruko više doprinio javnim vrijednostima oduzimali slobodu, a u društvu postoji stotine tisuća parazita koji nisu gotovo ništa uplatili u proračun, te besplatno koriste javnu infrastrukturu i usluge. To je inherentna nepravda koja može proći jedino u totalitarizmu.

 • Avatar bukovica.tg
  bukovica.tg:

  vama je idol mihajlovic divac arkan . Pisite o udbasko komunistickoj stoki koji u pokrali milijarde kuna