Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Lukin posljednji ples i ovacije pred raspjevanim Poljudom

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
06.06.2022.
u 22:46

Modrić je u 150 nastupa s Hrvatskom ostvario 82 pobjede, te po 34 remija i poraza.

Ishod utakmice s Francuzima za ovaj dio priče o poljudskom spektaklu najmanje je bitan. Za jednoga aktera ove utakmice bila je ovo posebna večer, jer njegovo vrtoglavo putovanje s hrvatskom reprezentacijom neumoljivo se bliži kraju.

Luka Modrić, najznačajniji nogometaš kojega smo ikada imali, sinoć je 150. put nastupio za nacionalnu momčad, pojačavši tako još jednom dojam svoje grandioznosti. I nedostižnosti.

U Lukinom slučaju ovaj, još jedan u nizu rekorda nije samo suhoparna brojka na papiru, još jedna 'recka za opasačem', ostavština nadolazećim nadobudnim generacijama, izazovna, visoko postavljena letvica.

Luka je, naravno, mnogo više od toga. Luka i njegovih 150 'kapica' najuzbudljivija su epopeja hrvatskog nogometa, vrtoglavo putovanje sastavljeno od beznačajnih poraza od Poljske, Makedonije, Perua i Tunisa, bolnih od Turske, Meksika ili Francuske, te antologijskih pobjeda nad Srbijom, Turskom, Ukrajinom, Argentinom, Danskom, Rusijom, Engleskom, Španjolskom... Očaravajuća priča ispričana superiornim, a opet tako jednostavnim i opojnim stilom punokrvnoga nogometnog kreativca.

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić bio je i ostao dječak u tijelu zreloga muškarca vječito gonjen neuništivom željom za pobjeđivanjem i dokazivanjem. I sada, duboko u sudačkoj nadoknadi karijere, taj je dobri velebitski pastir, izdržljiv poput triatlonca, još uvijek izvor nadahnuća klincima. I u Real Madridu, i u reprezentaciji. Primjerice, Luka Sučić rođen je 8. rujna 2002. godine, a dan kasnije, 9. rujna 2002., Luka Modrić proslavio je sedamnaesti rođendan. Kada je Sučić dobio prve dojenačke kolike, Modrić je već bio hrvatski reprezentativac.

Luka Modrić Sučićev je uzor, mali Luka na treninzima gleda u velikoga Luku kao u Boga, divi mu se i upija, a 36-godišnji Luka, već s borama oko očiju, još uvijek nikome ne priznaje da je bolji, brži, snažniji, žustriji od njega.

Luka Modrić u svojih je 150 nastupa za Hrvatsku ostvario 82 pobjede, te po 34 remija i poraza. Postigao je 21 pogodak, ima 24 asistencije, zapucao je četiri jedanaesterca, a nikada nije dobio crveni karton.

Sudbina je htjela da Luka Modrić svoj 150. nastup za Hrvatsku dočeka na Poljudu, u tom jedinstvenom, autentičnom, raspjevanom ambijentu u kojemu je ovo vjerojatno bio njegov posljednji ples.

>>> Navijačka pjesma prije utakmice s Francuskom

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 3

KO
kopija71
23:03 06.06.2022.

Bravo Luka!

BE
Berlioz
23:32 06.06.2022.

Kad se samo sjetim što su pojedini novinari pisali o Luki a sad mu moraju pisati hvalospjeve. To je još jedna od velikih Lukinih pobjeda.

IL
ilustrator
22:59 06.06.2022.

još će luka toliko sreće priuštit hrvatima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije