Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA

Žorić napustio momčad, Cibona izgubila od Hermesa!

Cibona - Partizan
Foto: Igor Kralj/Pixsell
07.11.2017.
u 22:37

U samo 24 sata Ciboni su se dogodile dvije loše stvari. Momčad je napustio najbolji igrač Žorić, a potom su vukovi poraženi od autsajdera Hermes Analitice (83:92)

Pred samo 200-tinjak gledatelja u Draženovu domu dogodila se velika senzacija. U 6. kolu HT Premijer lige Cibona je izgubila od autsajdera Hermesa (83:92). Vjerovali ili ne, momčad koja vrijedi oko 350 tisuća kuna, i za koju igraju malo poznati Ivan Svoboda (23 koša), Marko Raič (19 koševa) i Bruno Perić (17 koševa), pobijedila je momčad koja (bez trenera) vrijedi najmanje 350 tisuća eura.

Bio je to povijesni dan za mali zagrebački klub kojeg su 1996. u OŠ "Matka Laginje" (blizu Kvaternikova trga) osnovali profesori i roditelji djece iz te škole. Klub je to koji već 20 godina ima istog glavnog sponzora, tvrtku Hermes Analitica i njena vlasnika Darka Čibeja i koji je, baš ovom zgodom, prvi put pobijedio veliku Cibonu. I to bez pomoći svog najboljeg igrača Grafolića, jednog od trojice u momčadi koji ne žive od košarke već od predavanja u školi (Grafolić, Svoboda) ili od rada u zaštitarstvu (Rajić).

- Za nas je svaka pobjeda povijesna jer se borimo za ostanak u ligi. Mi ponekad treniramo sa 6-7 igrača, pa mi se ozlijedio čak i asistent jer sam ga natjerao da trči - kazao je trener gostiju Toni Radić (50), hrvatskoj javnosti nepoznat stručnjak koji dosad nije vodio niti jednog hrvatskog prvoligaša i koji je pečalbario po Njemačkoj i Rusiji i tako ulagao u sebe.

Za razliku od njega, Slobodanu Subotiću je Cibona treći hrvatski klub (Split, Cedevita), a Piksi je radio i u europskim velikanima poput Panathinaikosa i Olympiakosa. Možda i zbog toga nije mu teško bilo priznati.

- Ovo je druga utakmica u tri dana u kojoj smo pokazali velike slabosti za što sam ja najodgovorniji. Uvukla se u nas neka apatija, neki strah.

Je li trener odgovoran i za to što je Luka Žorić napustio momčad ili je najbolji igrač sastava na kritiku reagirao odveć tankoćutno?

- Ne bih rekao da je to bio incident, ali neugodna situacija jest i takvo što dogodilo mi se prvi put u karijeri. Kada smo kroz 45 video klipova analizirali razloge poraza od FMP-a, svi su igrači bili kritizirani pa tako i Žorić, koji je reagirao na način kao da on to ne može istrpjeti. On je to vidio kao da je ispao najveći krivac pa je napustio sastanak. Igrači su ga pokušali nagovoriti da se vrati, ali je on ostao pri svojoj odluci pa to mora rješavati vodstvo kluba. Žao mi je što je do toga došlo, no to nije bila nekulturna reakcija i želim da se on vrati jer nije otjeran, no on se očito osjetio uvrijeđenim. Ne bi bilo loše da porazgovaramo. Takve stvari se u klubovima događaju, to je "šporka roba", koja obično ostaje u četiri zida, no kada igrač napusti momčad onda to ne možeš sakriti - kazao je Subotić koji je pohvalio svog 18-godišnjeg razigravača Karlja Uljarevića (11 koševa, pet asistencija) dodavši i da je momčad u intenzivnoj potrazi za novim razigravačem jer to Yahmar Young očito nije.

Najbolji pojedinci senzacionalne pobjede gostiju bila su vanjski igrači Ivan Svoboda (23 koša), Marko Raič (19 koševa) i Bruno Perić (17 koševa), a značajan obol ovoj senzaciji dali su i centar Filip Španja (8 koševa, 9 skokova) i krilo Filip Kordić (10 koševa, 7 skokova).

Kod Cibone prednjačili su branič Domagoj Bošnjak (29 koševa, pet trica) i krilo Cleveland Melvin (25 koševa).

Komentara 1

Avatar links
links
12:56 09.11.2017.

pa dobro, jak je hermes..:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije