Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Partizanovi navijači na utakmici ABA lige izvjesili Mladićevu sliku

Partizanovi navijači
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
06.11.2017.
u 22:17

Na beogradskom derbiju bio je i Bastian Schweinsteiger, suprug srpske tenisačice Ane Ivanović s kojom čeka dijete

Početkom ABA lige neki srpski mediji raspisali su se o dizajnu slova na Cedevitinim dresovima. Zasmetao im je dizajn slova 'U', a u tekstovima su istaknuli kako hrvatski prvak na dresovima ima otisnut ustaški simbol.

'Ustaški simbol na dresu Cedevite?', bio je naslov teksta srpskog Telegrafa. 

"Krajnje čudan font. Slovo 'u' na krajevima ima kukice kao na simbolu ustaša. ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike, posebno ne simbole ustaša na dresovima", pisalo je u tekstu.

Cedevita se tada oglasila priopćenjem u kojem su naglasili kako se radi o suludim optužbama te je klub promijenio font slova na dresovima.

Večeras se u Beogradu igrala utakmica 7. kola ABA lige Partizan - Crvena zvezda (84:100), u natjecanju u kojem igraju Cedevita, Cibona i Zadar. Partizanovi navijači izvjesili su sliku  Ratka Mladića.

Baš nas zanima hoće li i kako vodstvo regionalne lige reagirati na isticanje političkih poruka i na sliku ratnog zločinca u dvorani Aleksandra Nikolića.

Na beogradskom derbiju bio je i Bastian Schweinsteiger, suprug srpske tenisačice Ane Ivanović s kojom čeka dijete.

Foto: AFP

Komentara 8

NV
NV
22:31 06.11.2017.

Mladić nije dobio presud, a do tad je nevin. Bastian je pokazao tri prsta navijačima. Ali šta je sve to koga briga. Kakve to ima sve veze sa hr!? Razumio bi da su prenosili utakmicu, a ona je bila za uživanje.

RO
rokoxy1
22:23 06.11.2017.

Mislis PARTIZANOVi ne Parizanovi

Avatar poljicanin
poljicanin
15:28 07.11.2017.

Da bi udovoljili Srbima i nekim drugim primatima morat ćemo obostrano izbrisati veliko slovo U iz abecede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije