Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARDAR U ZAGREBU

Luka već uči poljski, Igor ostaje na toplom

01.03.2018.
u 18:20

– Pomogli su oni nama kad su pobijedili Nantes u Zagrebu. Cijenimo to i uzvratit ćemo istom mjerom.

Luka Cindrić i Igor Karačić još će samo do kraja ove sezone igrati zajedno u skopskom Vardaru. Cindriću u lipnju istječe ugovor, a već je odavno potpisao novi, za poljski Kielce.

– Već sam počeo učiti poljski jezik. Polako se već i pakiram. S Vardarom sam osvojio Ligu prvaka i jednostavno sam se zaželio malo promjena i novih izazova. Dugo sam već u Skoplju – kaže Cindrić.

Toplu klimu i dobru hranu zamijenit će nešto hladnijom Poljskom i vjerojatno lošijom hranom.

Pomoći ćemo zagrebašima

– Ma, kažu naši dečki koji igraju u Poljskoj da je dobra hrana. Veći problem bit će dugačka putovanja po Poljskoj. Ali naviknut ću se – istaknuo je Luka.

U nedjelju je rasplet u skupini, Vardaru treba pobjeda za prvo mjesto, osim ako Nantes izgubi kod RN Löwena.

– Sigurno je da nam je prvi cilj biti prvi u skupini kako bismo se odmarali u osmini finala. Puno nam znače ta dva tjedna odmora od jakih utakmica. Imali bismo i više vremena za uigravanje – istaknuo je Cindrić.

Pobjeda Vardara nad Wislom pomogla bi i zagrebašima u nastojanju da pobjedom nad Kristianstadom prođu u osminu finala.

– Pomogli su oni nama kad su pobijedili Nantes u Zagrebu. Cijenimo to i uzvratit ćemo istom mjerom. Zagreb je trenutačno u jako dobroj formi i mislim da će pobijediti švedskog prvaka bez većih problema. Otkako je Zlatko Saračević sjeo na klupu, njihova se igra preporodila. Eto, i nas su držali u šaci do samog kraja utakmice u Sutinskim vrelima. Mislim da sada igraju lijep rukomet – rekao je Karačić.

Nikad nitko u povijesti Kupa prvaka ili Lige prvaka nije uspio obraniti naslov.

– Vjerujem da smo mi ti koji će biti prvi. S obzirom na to da većina igrača odlazi na kraju sezone, želimo se od kluba oprostiti s još jednim naslovom pobjednika Lige prvaka. Moramo biti oprezni u četvrtfinalu jer se u posljednjih pet-šest godina događalo da pobjednik Lige prvaka sljedeće sezone ispadne u osmini finala ili četvrtfinalu – istaknuo je Cindrić.

Sjećanje na Europsko prvenstvo?

– Ostaje žal za medaljom. Svi smo htjeli ući u polufinale. Nema smisla sada plakati, već se trebamo okrenuti budućnosti. Bit će nekih promjena u rosteru, neki su odlučili završiti reprezentativnu karijeru, ali ima tu puno mladih, dobrih igrača koji zaslužuju priliku. Mislim da ćemo na Svjetskom prvenstvu 2019. godine imati odličnu reprezentaciju – kaže Cindrić.

Ozbiljno protiv Crnogoraca

Igor Karačić slaže se s Cindrićem.

– Šteta što se nismo popeli na postolje, a dva mjeseca smo se zaista dobro pripremali. Jedan manje primljeni pogodak protiv Švedske ili jedan više protiv Norveške odveo bi nas u polufinale – rekao je Karačić.

Lino Červar ostao je izbornik?

– Dobro je to. Već u travnju imamo novo okupljanje. Sigurno je da će Lino težiti tome da u prijateljskim susretima protiv Švedske ispravi neke pogreške koje smo radili na Europskom prvenstvu – rekao je Cindrić.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igramo protiv Crne Gore?

– Nisam siguran hoće li naš suigrač u Vardaru Vuko Borozan igrati za Crnu Goru. Znam samo da nas u uzvratu čeka paklena atmosfera u Morači. Ne smijemo ih olako shvatiti i moramo napraviti ozbiljnu razliku u prvoj utakmici, na domaćem parketu. Moramo ući u utakmicu ozbiljno kao protiv Srbije na otvaranju Europskog prvenstva u Splitu – razmišlja Karačić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije