Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
On i supruga daju iskaz

Modrić u sve većim problemima, u siječnju mu se sudi u Španjolskoj!

vanja modrić
Foto: Gtres/PIXSELL
1/6
18.12.2017.
u 13:56

rema informacijama iz Španjolske, Modrići će biti saslušani početkom siječnja na sudu pokraj Madrida, u mjestu Alcobendas.

Luka Modrić briljira na nogometnim travnjacima, ali izvan njega ima sve više problema. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u posljednje vrijeme sve je češće na sudu. Prvo je bio u ulozi svjedoka na hrvatskom sudu u slučaju Zdravka Mamića, a njegovo tadašnje svjedočenje podiglo je mnogo prašine.

No, tu nije kraj jer će se uskoro morati pojaviti i pred španjolskim sudom, ovoga puta sudit će se njemu i supruzi. Naime, španjolsko državno odvjetništvo tvrdi da su prevarili poreznu upravu za 870.728 eura. Slučaj je došao do istražnog suca Gonzala Salgada koji ga je proučio te onda odobrio nastavak sudskog procesa, doznaju 24 sata.

Prema informacijama iz Španjolske, Modrići će biti saslušani početkom siječnja na sudu pokraj Madrida, u mjestu Alcobendas.

vanja modrić
1/5

Slučaj je dodijeljen istom sucu koji je sudio i njegovu suigraču Marcelu. Brazilac je tada priznao da 2013. nije uplatio poreznoj upravi 490.917 eura. Sud mu je naložio da uplati taj iznos, uz kamate.

Nikakvu daljnju kaznu nije dobio, iako na kraju još uvijek taj novac nije uplatio i za cijelim slučajem vuku se repovi.

Što se Modrićeva slučaja tiče, Španjolci ga terete da je osnivanjem tvrtke u Luksemburgu izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj na svoje sponzorske ugovore. Prema njihovim tvrdnjama, Luka Modrić je sa suprugom Vanjom Bosnić u Luksemburgu osnovao tvrtku koju je nazvao prema sinu, Ivano SARL.  Preko te kompanije, navodi se, sklapao je ugovore o pravima na komercijalno korištenje svojeg lika s markama poput Nikea ili Nivee.

Razlog je vrlo jednostavan – u Španjolskoj bi na te prihode morao platiti porez od 30 posto, a u Luksemburgu plaća samo jedan posto.

Zbog svega toga će u siječnju pred sudom morati dati iskaz.

Komentara 15

DC
DC
14:27 18.12.2017.

Novinar je zabrinut za Luku

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
14:20 18.12.2017.

Pa to je legalno do je problem..hehe mi Vesna Pusic nije platila porez za svoju knjigu Agresija Hrvatske na BiH sa cvarcima i slaninom...hahaha

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
14:08 18.12.2017.

Nije "u problemima" nego "ima problema". Koji ste Vi fakultet završili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije