Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI MAJSTOR

Luka Modrić je Realov najinteligentniji softver

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.06.2017.
u 20:34

– Zlatna lopta za Modrića, molim vas! Nevjerojatan je, prekrasno! – napisao je Chicharito.

Junak našega doba Luka Modrić staloženo je i bez imalo euforije stao pred mikrofon HRT-a poslije jedne od najvećih utakmica u karijeri.

– Presretni smo što smo osvojili drugu Ligu prvaka zaredom. Ja sam uvijek govorio da, ako netko to može napraviti, to je Real Madrid. Ne zato što ja igram u Realu, već jer to definitivno najveći klub na svijetu u povijesti nogometa i u ovim trenucima najbolji klub na svijetu – kazao je Modrić i dodao:

– Zabili smo odmah nakon prve akcije koju smo dosta vježbali na treninzima, jer je Juve dosta jak na centaršutima, ali u tim povratnim loptama ostavlja dosta prostora i tako smo zabili prvi gol. Nakon toga oni su izjednačili fenomenalnim golom Mandže. Drugo poluvrijeme odigrali smo veličanstvenu utakmicu, dominirali smo u svim segmentima igre i taj drugi i treći gol je bio presudan. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv velike ekipe koja je bila u fenomenalnoj formi, ali svim smo ekipama zabili gol i vjerovali smo da ćemo to napraviti i u Cardiffu. Napravili smo više od toga!

– Dok je sa suigračima na travnjaku stadionu u Cardiffu još uvijek slavio svoju treću europsku krunu, Modrić je na tečnom engleskom progovorio i za Uefinu televiziju.

Status legende

– U posljednja tri finala ovo je bila naša najbolja utakmica. Emocije su nam na vrhuncu, moramo biti ponosni, ušli smo u povijest ovog natjecanja i sada moramo uživati. U drugom poluvremenu preuzeli smo inicijativu, zaigrali smo agresivnije i s više pritiska i zabili tri lijepa gola, doista izvanredno – naglasio je Luka, čija je raskošna, bogata prezentacija u Cardiffu ponovno zadivila nogometni svijet i svrstala ga u jednoga od najvećih nogometaša modernoga doba.

– Luka je s tri naslova europskog prvaka sad već u statusu Realove legende, izjednačen po broju europskih titula s nekim od najčuvenijih igrača najvećega svjetskoga kluba, kao što su Casillas, Raul Gonzalez, Hierro i Roberto Carlos, dok mu u leđa gledaju Zidane (1), Figo (1), Sanchis (2), ali i neke od mitskih pojava u ovome natjecanju poput Van der Sara (2), Giggsa (2), Savićevića (2), R. Koemana (2), Beckhama (1), Del Piera (1)...

Lukina nepresušna energija

Europski nogometni celebrityji zadivljeno su zasipali društvene mreže pohvalama na Modrićev račun.

– Luka Modrić je impresivan – napisao je legendarni Arsenalov napadač Ian Wright, a nadovezao se i Gary Naville:

– Casemiro i Luka bili su izvanredni.

Jamie Carragher, legenda Liverpoola koja često na piku ima Lovrena, ističe Modrića i Ronalda kao ključne poluge Realova trijumfa, a najdalje je otišao bivši Lukin suigrač u Realu, Meksikanac Javier Hernandez Chicharito.

– Zlatna lopta za Modrića, molim vas! Nevjerojatan je, prekrasno! – napisao je Chicharito.

Neće, naravno, Zlatna lopta u Modrićeve ruke pokraj živih Ronalda i Messija, jer Lukin je nastup lišen atrakcije, spektakla, iskričavosti i efikasnosti. Luka u akciji zapravo je sve suprotno od onoga što, primjerice, nudi egocentrični Ronaldo, a opet – Cristiano svoju zastrašujuću produktivnost duguje ponajviše Modrićevoj inovativnosti, ekstremno visokom kvocijentu nogometne inteligencije i nepresušnoj energiji.

Luka je Realov najinteligentniji softver i tek kada ga jednoga dana više ne bude u Madridu, shvatit će da veznoga igrača takve klase nisu imali u posljednjih pedeset godina.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije