Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAREM NEŠTO

Luka Lončar: Šteta što nema medalje, ali idemo na SP

Luka Lončar
Foto: Promo
26.07.2014.
u 20:45

- Za dodatne analize bit će prilike sljedećih dana - kazao je Luka Lončar.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ipak se pobjedom oprostila od EP-a u Budimpešti. Iako bez kažnjenog Andre Bušlje (dobio je crveni karton u susretu s Italijom), izabranici Ivice Tucka su u utakmici za peto mjesto pobijedili Grčku sa 11:7 i tako osigurali izravan plasman na SP u Kazanju sljedeće godine.

Grci su poveli s 3:1, ali su nakon toga naši igrači postigli šest pogodaka u nizu i preokrenuli na 7:3. Suparnici 16 minuta nisu uspjeli postići pogodak, a u završnici su samo zaprijetili smanjivši naše vodstvo na 9:7.

No, Hrvati su u ovom srazu bili mnogo kvalitetnija momčad, pa su - i bez u 18. minuti isključenog Dobuda (zbog prigovora) - rutinski meč priveli kraju.

- Žao nam je što nismo ušli u borbu za medalje. Ali nam je drago da se kući vraćamo s pobjedom i osiguranim plasmanom na SP. Za dodatne analize bit će prilike sljedećih dana - kazao je Luka Lončar, koji je u utakmici s Grcima igrao i na poziciji sidraša i na mjestu braniča jer nije bilo Bušlje, a Buljubašić i Milaković su rano zaradili isključenja.

Naše vaterpoliste ovo ljeto još očekuje Svjetski kup u Almatiju od 19. do 24. kolovoza na kojem nastupa osam najboljih reprezentacija svijeta. Čujemo za ideju da bismo tamo otišli s pomlađenom reprezentacijom, što bi bilo posve krivo, posebno nakon što nam je u Budimpešti izmaknula medalja. Dapače, u Kazahstan bi trebalo otići s najjačom reprezentacijom i sve učiniti da se dođe do odličja. Inače bi nam se dogodilo da ove godine, prvi put nakon 2008., ostanemo bez medalje na velikim natjecanjima.

>> Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Grcima izborili SP u Kazanju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije