Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska

Ludnica u Rotterdamu, velika proslava Feyenoordova naslov prvaka

Feyenoord
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.05.2017.
u 18:47

Na ovaj trenutak ste čekali 18 godina. Čekali ste i niste se predavali, zbog toga ste najbolji navijači na svijetu - kazao je kapetan Dirk Kuyt (36) koji je potom s navijačima zapjevao ' ‘You’ll never walk alone’

Oko 140.000 navijača Feyenoorda okupilo se u ponedjeljak u središtu Rotterdama na proslavi naslova nizozemskog nogometnog prvaka kojeg je Feyenoord osvojio nakon 18 godina čekanja.

Proslava je počela još u nedjelju nakon što je Feyenoord u zadnjem kolu pobijedio Heracles 3:1. Slavilo se na stadionu De Kuip, ali i u središtu grada gdje je postavljena velika navijačka zona. Proslava je trajala dugo u noć, a nakon kratkog odmora nastavljena je i u ponedjeljak.

Prvaci su autobusom napravili pobjedničku paradu zakrčenim ulicama i trgovima Rotterdama, a glavna fešta je organizirana na glavnom trgu Hofplein i u središnjoj ulici Coolsingel. 

- Na ovaj trenutak ste čekali 18 godina. Čekali ste i niste se predavali, zbog toga ste najbolji navijači na svijetu - kazao je kapetan Dirk Kuyt (36) koji je potom s navijačima zapjevao ' ‘You’ll never walk alone’.

Upravo je Kuyt bio junak pobjede protiv Heraclesa postigavši sva tri gola domaćeg sastava.

- Nisam mogao poželjeti ljepši kraj sezone - dodao je bivši nizozemski reprezentativac.

Feyenoord je osvojio ukupno 15 naslova nizozemskog prvaka, ali je titulu čekao od 1999. godine.

- Ponosan sam na sve igrače, nije bilo lako. No uspjeli smo premda mnogi nisu vjerovali da ćemo izdržati - kazao je trener Giovanni van Bronckhorst.

Policija je zbog straha od mogućih nereda, ali i terorističkih napada poduzela velike mjere osiguranja. Angažirano je više od 1,000 plavaca, zabranjeni su ruksaci, maske za lica, te alkohol na ulicama.

Feyenoord će iduće sezone igrati u Ligi prvaka što će klubu donijeti najmanje 20 milijuna eura.

Komentara 1

Avatar Made in Germany
Made in Germany
22:22 15.05.2017.

Uzitak je gledat Nizozemski nogomet. Barem da Ajax pobjedi ManU iduceg tjedna u Finalu Europa League u Stockholmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije