Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SADIO MANE

Lovrenov suigrač primio veliko priznanje

Dejan Lovren i Sadio Mane
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
1/3
08.01.2020.
u 07:40

Drugu godinu zaredom su trojica najboljih afričkih nogometaša iz engleskih klubova, a tek treći put u povijesti se dogodilo da vodeći trojac dolazi iz iste lige. Na izboru 1991. godine trojica najboljih su došli iz francuskih klubova

Liverpoolov 27-godišnji napadač i reprezentativac Senegala Sadio Mane u utorak je na svečanoj večeri u Egiptu proglašen najboljim afričkim nogometašem za 2019. godinu, nakon što je s klubom osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom došao do finala Afričkog kupa.

Maneu je ovo prva nagrada za najboljeg afričkog nogometaša, nakon što je u prethodne dvije godine (2017. i 2018.) osvajao drugo mjesto iza klupskog suigrača, Egipćanina Mohameda Salaha.

"Nogomet je moj posao i ja ga volim. Doista sam sretan i ponosan zbog ove nagrade. Zahvaljujem svojim Senegalcima koji me uvijek motiviraju. Moram zahvaliti i izborniku Aliouu Cisseu, Liverpoolu i svim mojim suigračima", poručio je Mane nakon što je primio nagradu i postao tek drugim Senegalcem koji ju je osvojio.

Prije njega to je uspjelo samo El Hadjiju Dioufu, slavodobitniku 2001. te godinu dana poslije kad je, poput Manea, odjenuo Liverpoolov dres.

U izboru u kojem sudjeluju izbornici i kapetani afričkih reprezentacija Mane je dobio najviše glasova, a najveći konkurenti su mu bili Riyad Mahrez, koji je predvodio Alžir do naslova prvaka Afrike i s Manchester Cityjem osvojio sva tri domaća trofeja, te Mohamed Salah.

Drugu godinu zaredom su trojica najboljih afričkih nogometaša iz engleskih klubova, a tek treći put u povijesti se dogodilo da vodeći trojac dolazi iz iste lige. Na izboru 1991. godine trojica najboljih su došli iz francuskih klubova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije