Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Londonski derbi: Arsenalov čudesni preokret protiv Tottenhama

Arsenal
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
02.12.2018.
u 17:12

U ranije odigranom susretu Chelsea je na svom Stamford Bridgeu s 2-0 nadigrao Fulham

U velikom londonskom derbiju Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Tottenham s 4-2 premda su gosti vodili 2-1 na poluvremenu.

Bio je to fantastičan susret u kojem su 'topnici' poveli 1-0, Tottenham je potom s dva brza gola okrenuo rezultat, da bi Arsenal u nastavku zabio tri gola za pobjedu protiv 'omraženog suparnika'.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Arsenal je poveo u 10. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Jan Vertonghen igrajući rukom u kaznenom prostoru. Aubameyang je tako postao prvi igrač koji je zabio pogodak u deset ligaških utakmica u nizu nakon Bennija McCarthyja kojem je to uspjelo 2007. godine u dresu Blackburna. 

Izjednačio je Eric Dier u 30. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Bernarda Lena, a samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili iz kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Harry Kane.

Bio je to njegov već osmi gol u derbiju 'sjevernog Londona' i niti jedan igrač nije zabio više. Igrači i navijači Arsenala žestoko su prosvjedovali jer se činilo kako Rob Holding nije niti dirnuo Son Heung-mina, no sudac Michael Dean je pokazao na kazneni udarac.

Arsenal je izjednačio u 56. minuti lijepim golom Aubameyanga s 20 metara, a u 75. minuti je Alexandre Lacazette je okrenuo rezultat pogodivši s ruba kaznenog prostora za 3-2.

U 77. minuti među strijelce se upisao i Lucas Torreira postigavši četvrti gol za domaćine, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 86. minuti kada je Vertonghen isključen zbog drugog žutog kartona. Belgijski reprezentativac se tako pretvorio u tragičara susreta jer je skrivio jedanaesterac, te zaradio isključenje.

Arsenal
1/5

U ranije odigranom susretu Chelsea je na svom Stamford Bridgeu s 2-0 nadigrao Fulham. Pedro je doveo domaće u vodstvo u 4. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Loftus-Cheek u 82. minuti. Strijelac drugog pogotka ušao je u igru u drugom poluvremenu, kad je u 67. minuti zamijenio hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

U nedjelju je na rasporedu još jedan derbi, na Anfieldu se sastaju Liverpool i Everton.

Na ljestvici vodi Manchester City s 38 bodova, Liverpool ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje, dok treće mjesto drži Chelsea s 31 bodom. Slijede Arsenal i Tottenham s po 30 bodova, no 'topnici' imaju bolju razliku pogodaka.

Komentara 1

FR
freeshooter
23:24 02.12.2018.

Mislio sam da nakon Wengera više neću moći gledati i navijati za Arsenal, no ovo je stvarno bilo dobro, pobjeda ekipe, kolektiva, malo se furaju na Dinamo, no vidjet čemo se u polufinalu EL, računam da je plavo srce veće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije