Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. KOLO HNL-a

Lokomotiva zabila četiri gola Interu, Maksimir rekorder, Krstanovićev jubilej

Lokomotiva - Inter 4:0
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/18
28.07.2018.
u 20:43

Bila je ovo 523. utakmica koja je odigrana na Maksimiru, čime se ovaj stadion na prvom mjestu po broju utakmica pridružio onom u Kranjčevićevoj ulici.

Dan nakon što su Dinamo i Rudeš remijem (1:1) na Maksimiru otvorili novu sezonu 1. HNL, na istom su stadionu svoju prvu utakmicu sezone odigrali Lokomotiva i Inter, a momčad Gorana Tomića slavila je s uvjerljivih 4:0. Prva je to pobjeda kluba s Kajzerice na otvaranju sezone još od 2014. godine.

Iz prve prave prilike, Lokomotiva je povela. U 10. minuti kapetan lokosa Karačić, pretrčao je pedesetak metara po desnoj strani i sjajno ubacio u sredinu, a na pravom se mjestu našao Babić, koji je odlično reagirao na prvoj stativi i svladao nemoćnog Kelavu, nekadašnjeg vratara Dinama, koji je posljednju utakmicu u HNL-u odigrao 2013. godine, piše Goal.

Osim pogotka, ovaj je 20-godišnji napadač Lokomotive na najbolji način proslavio i rođendan.

Deset minuta kasnije, Kastrati je pucao s dvadesetak metara, no njegov je udarac išao ravno u vratara Intera. Međutim, u 24. minuti, Kelava je ponovno savladan. Odličnu, uigranu akciju iz kornera odigrali su igrači Lokomotive, sam je na desetak metara ostao Radonjić i prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Prvi udarac prema vratima Lokomotive gosti iz Zaprešića uputili su u 28. minuti kada je pucao Muhar, no Grbić je s lakoćom obranio njegov pokušaj. Dvije minute kasnije pucao je Čeliković, no i njegov je udarac obranio Grbić.

U 34. minuti Lokomotiva je zabila i treći gol, a svoj drugi na utakmici zabio je Babić, koji je bio precizan s ruba kaznenog prostora.

Prvu priliku u nastavku stvorila je zaprešićka momčad. Bosec je primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno pucao, ali je njegov udarac pogodio vanjski dio mreže. U 60. minuti obrana Lokomotive blokirala je jedan udarac, a najbliži odbijenoj lopti bio je Muhar čiji je udarac prošao pored lijeve vratnice.

Uzvratila je Lokomotiva četiri minute kasnije preko Radonjića i Muse, ali je Kelava ovog puta dobro reagirao i sačuvao mrežu netaknutom. Umjesto Radonjića, u igru je u 79. minuti ušao Ivan Krstanović, kojem je ovo bila 200. utakmica u 1.HNL. U 92. minuti Krstanović je na asistenciju Muse postavio konačan rezultat.

Bila je ovo 523. utakmica koja je odigrana na Maksimiru, čime se ovaj stadion na prvom mjestu po broju utakmica pridružio onom u Kranjčevićevoj ulici.

Ključne riječi

Komentara 2

I0
ivica_01
23:29 28.07.2018.

lokosi gorica rudes strsnooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije