Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP LYON

Ljubičić: Igram kao u najboljim danima!

Ivan Ljubičić
Reuters
31.10.2009.
u 15:29

Ivan Ljubičić pobjedom protiv Francuza Arnauda Clementa 6:3, 6:4 izborio je finale ATP turnira u Lyonu. Našem tenisaču za pobjedu je trebao sat i 20 minuta.

Totalno je Hrvat dominirao mečem. Napadao je, preuzimao rizik, zabijao winnere i forhendom i bekhendom, posebno ubojito bekhendom.

Clement je pokušavao napadati izlascima na mrežu, no bio je prespor za vrhunski raspoloženoga hrvatskog tenisača, koji je tako izborio prvi finale na ATP Touru nakon Zagreba početkom prošle godine. Porazio ga je tada Ukrajinac Stahovskij.

Breakovima je Ljubičić kretao u oba seta. U prvom je Francuza uspio breaknuti i drugi put, u petom gemu za 4-1, dok je u drugom setu moćnim servisom održavao prednost.

U Lyonu će se Ljubičić za naslov boriti protiv boljega iz sraza drugog nositelja Gillesa Simona, te još jednog Francuza, Michaela Llodre.

U Lyonu je Ljubičić izborio prvi finale i prvu pobjedu na ATP Touru. Dogodilo se to 2001. godine. Osvojio je do danas osam turnira igrajući u 12 finala. Posljednji je put slavio u nizozemskom Hertogenboschu 2007. godine.

- Imao sam problema na prvom servisu koji je jučer bio bolji, no sve osim toga je bilo savršeno, Čini mi se da je Clement bio malo umoran od jučerašnjeg meča, pa mi je to išlo na ruku. Ovo je za mene bio perfektan meč.

- Već mjesec dana igram jako dobro, osjećaj za to imam još od Šangaja i Pekinga. Osjećam se kao 2005/06 kada sam bio Top 10.

- Nadam se da ću u istom ritmu nastaviti do kraja sezone. Veliko mi je zadovoljstvo opet biti u prilici vidjeti svoje ime na zidu pobjednika - zaključio je hrvatski tenisač koji je upravo u Lyonu došao do svog prvog naslova u karijeri.

Bilo je to 2001. godine nakon finala s Younesom el Aynaouijem i pobjede 6-3, 6-2.

- Ivan je odigrao bolje od mene, a rezultat odgovara viđenom na terenu. Mnogo sam griješio, a on je dobrom igrom znao kako to iskoristiti - dodao je Clement, pobjednik Lyona iz 2000. godine. 

Bio je to tek prvi dvoboj Ljubićića u subotu protiv Clementa. U paru s Talijanom Simoneom Bolellijem borit će se za finale protiv Clementa i njegova sunarodnjaka Grosjeana.

Ovo je Ljubičiću bila osma uzastopna pobjeda nad Clementom. Igrali su dosad deset puta.

Protivnik Ivana Ljubičića u finalu bit će francuski tenisač Michael Llodra. U četvrtom meču karijere protiv sunarodnjaka Gillesa Simona (2. nositelja), Llodra, koji je na turnir došao uz pozivnicu organizatora, upisao je i četvrtu pobjedu, ovaj puta s 6-7(4), 6-4, 7-6(1).

Ljubičić bez finala u parovima
U paru sa Talijanom Simoneom Bolellijem Ljubičić je nešto kasnije poražen od francuske kombinacije Arnaud Clement / Sebastien Grosjean 6-3, 6-3. Zanimljivo je kako je Ljubičiću ovo danas bio drugi okršaj s Clementom.

ATP Lyon, polufinale:

Ljubičić (3) – Clement 6-2, 6-4

Simon (2) – Llodra 6-7(4), 6-4, 7-6(1)

ATP Lyon, parovi, polufinale:

Clement / Grosjean – Ljubičić / Bolelli 6-3, 6-4

Finale:

Ljubičić (3) - Llodra

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije