Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola nogometa

Ljubav prema lopti ne smije biti opravdanje za jedinicu iz matematike!

'podravina i bilogora, sport, 23.11.2009. u skoli nogometa u suhopolju je 150 polaznika, od 6 godisnjih limaca do 18 godisnjih juniora snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
25.11.2009.
u 09:15

Gospodariti loptom i "driblati" poput svojih idola okruženih reflektorima i podrškom s tribina, nešto je o čemu sanjaju i limači koji još nisu stavili ni školsku torbu na rame, ali redovno odrađuju treninge u školi nogometa koja u Suhopolju okuplja 150 djece i mladih u dobi od 6 do 18 godina.

Devetorica trenera

Čak četiri puta tjedno dječaci na zelenom travnjaku u Suhopolju uvježbavaju šut, dodavanja i razne akcije, a sve pod budnim okom devetorice trenera.

– Na neki način to je i škola odgoja, discipline, prijateljstva i napornog rada. Sve u jednom! – kaže Damir Temper, trener kadeta i voditelj škole nogometa za koju suhopoljski klub godišnje izdvaja oko 350.000 kuna.

Djeca od šeste godine pa sve do mladih juniora, nogometaša na pragu punoljetnosti, gotovo svakodnevno svladavaju tehnike najvažnije sporedne stvari na svijetu, te stvaraju bazu igrača u koju suhopoljski drugoligaš gleda s nadom.

– Neki od naših seniora tek su izišli iz škole nogometa, u kojoj su bili i kao kadeti i juniori. Odrasli su ovdje i sada brane boje kluba i ponosni smo na njih – kaže Temper.

Na zdravlju nema štednje

Nepisano pravilo u školi nogometa, poručuju polaznici, jest da je škola nogometa jedna od dvije škole koju pohađaju, a lopta ne smije biti opravdanje za jedinicu iz matematike.

– Kad zapne u školi, treneri odmah doznaju i potiču nas da jednako učimo za ispite kao što se pripremamo za treninge, imaju razumijevanja ako nekomu nešto ne ide, ali ako namjerno propustimo učenje, onda je kazna gora od jedinice - nema treninga! A gledati igru s klupe, e to je tek kazna, gora od sklekova i trčanja! – pričaju polaznici Marko, Ivan, Josip i Nikola.

Suhopoljski klub zbog krize je srezao troškove, pa dio opreme polaznici škole sami plaćaju. No, klub je odlučio da na zdravlju nema štednje, pa dvaput godišnje svim polaznicima omogućava zdravstveni pregled, ali sva tehnička pitanja - prijevoz na treninge i utakmice, spavaonice i prehranu.

– Škola nogometa je naša budućnost i u nju moramo ulagati – zaključuju u suhopoljskom klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije