Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premier liga

City je obranio naslov, Liverpool ostao bez titule unatoč samo jednom porazu!

Manchester City
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
12.05.2019.
u 18:08

Naslov je dvadesetak minuta pripadao Redsima, ali je City brzo uspio preokrenuti protiv Brightona

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton & Hove Albion s 4:1 i okončali prvenstvo uz bod više u odnosu na Liverpool koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton s 2:0.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, mu je osiguravala obranu naslova i ukupno šesti naslov prvaka.

Građanima je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kup, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću 'kantu' u finalu FA kupa protiv Watforda.

Počelo je sjajno za Liverpool. Redsi su u 17. minuti poveli 1:0 golom Sadia Manea i u tim trenucima momčad s Anfielda je bila prvak.

Korak bliže naslovu Liverpool je stigao u 27. minuti kada je Glenn Murray nakon ubačaja iz kornera doveo Brighton u vodstvo protiv Manchestera.

No, prednost domaćina kratko je trajala. Svega 83 sekunde kasnije City je izjednačio, a pogodak, i to 21. ove sezone, zabio je Sergio Aguero.

Argentincu je asistirao David Silva kojem je to bila čak 18. asistencija za Aguera. U povijesti Premiershipa samo su tri igrača imala više asistencija točno određenom igraču.

Anderton je upisao dvadeset asistencija Sheringhamu, a isti broj imali su i McManaman za Fowlera, te Lampard za Drogbu.

Građani su u potpunosti okrenuli rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte glavom za 2:1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. minuti.

Za kraj priče sjajno je zabio Ilkay Gundogan iz slobodnjaka u 72. minuti.

U drugom susretu Liverpool je pobijedio 2:0, a oba gola je zabio Mane. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio. City je na koncu okončao sezonu sa 98 bodova, dok je Liverpool drugi sa 97 bodova.

Tako su Redsi ušli u povijest kao najbolji drugoplasirani svih vremena, a sezonu će usto upamtiti i po detalju da nisu došli do toliko željenog trofeja unatoč samo jednome porazu. 

Komentara 14

DU
Deleted user
16:24 12.05.2019.

Ajmo Dinamoooooooo!!!!!!!!!!!

ME
medvedgrad
18:04 12.05.2019.

Steta za nogomet da ijedan plasticni klub nesto osvoji.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
19:18 12.05.2019.

Čestitke Cityu i čestitke Liverpoolu. Nevjerojatna sezona oba kluba. 25 bodova ispred svih ostalih. Sretno Redsima u finalu LP. Zaslužili su naslov !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije