Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljske utakmice

Prvi poraz Nike Kovača s Bayernom, igrali Kalinić i Ćorić

Liverpool - Manchester City
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
26.07.2018.
u 11:38

Torinska stara dama je u Philadelphiji na stadionu Lincoln Financial Field pred 32.000 gledatelja pobijedila Bayern 2-0

Europski nogometni velikani nastavljaju s pripremnim utakmicama na International Champions Cupu u Sjevernoj Americi. Noćas je na rasporedu bilo pet utakmica.

Europski doprvak Liverpool je u East Rutherfordu pobijedio engleskog prvaka Manchester City 2-1, talijanski prvak Juventus je u Philadelphiji bio bolji od njemačkog prvaka Bayerna 2-0,

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Tottenham je u San Diegu deklasirao Romu 4-1, Manchester United je u Carsonu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Milan 9-8, dok je Benfica boljim izvođenjem jedanaesteraca u Pittsburghu bila bolja od Borussije Dortmund 4-3.

Torinska stara dama je u Philadelphiji na stadionu Lincoln Financial Field pred 32.000 gledatelja pobijedila Bayern 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac 21-godišnji Andrea Favilli (32, 40) koji je ovoga ljeta stigao u Juve iz Ascolija za 7.5 milijuna eura.

Bayern je imao više od igre, čak 69 posto posjeda lopte i 20 udaraca, međutim momčad Nike Kovača nije uspjela probiti talijanski zid.

Za Juventus nisu nastupili hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić  i Marko Pjaca koji su još uvijek na odmoru, a nije bilo niti nove zvijezde torinskog kluba Cristiana Ronalda. Za Bayern je nastupio 18-godišnji Josip Stanišić koji ima njemačko i hrvatsko državljanstvo.

Liverpool je u East Rutherfordu pobijedio Manchester City 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Sadio Mane iz jedanaesterca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Za Jurgena Kloppa je važnije kako je Mo Salah postigao pogodak i to 50 sekundi nakon što je ušao u igru u 62. minuti. Gol za City postigao je Leroy Sane u 57. minuti. 

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih u Zagrebu

Liverpool - Manchester City
1/74

Građani su zaigrali u drugom sastavu, a od poznatijih igrača nastupio je tek Mahrez. Dejan Lovren nije nastupio za 'Redse' i još uvijek je na odmoru nakon svjetskog prvenstva.

- Oduševljen sam kako su igrali naši mladi igrači. Ponosan sam, posebice igrom u prvom dijelu - kazao je trener engleskog prvaka Pepe Guardiola.

U susretu između Manchester Uniteda i Milana bilo je potrebno čak 26 jedanaesteraca kako bi dobili pobjednika. Utakmica je završila 1-1, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke i to nakon čak 13 serija. Na koncu je United slavio 10-9 uz devet promašenih penala. Među igračima koji su bili precizni bio je i Nikola Kalinić koji je zabio za Milan u osmoj seriji.

Manchester United je poveo u 12. minuti golom Alexisa Sancheza, a tri minute kasnije izjednačio je Suso. Kalinić je ušao u igru u 73. minuti, dok Alen Halilović nije nastupio.

Jedanaesterci su odlučivali i u susretu između Benfice i Borussije Dortmund. Utakmica je završila 2-2, a nakon kaznenih udaraca slavila je Benfica 4-3. Oba gola za Borussiju je zabio Max Philipp (20, 22), a golove za Benficu postigli su Andre Almeida (51) i Alfa Semedo (69).

Tottenham je u San Diegu pobijedio Romu 4-1, a svih pet golova je palo u prvom poluvremenu. Roma je povela u 3. minuti golom Patrika Schicka, a londonski sastav je uzvratio golovima Fernanda Llorentea (9, 18) i Lucasa Moure (28, 44).

Za Romu je od 58. minute igrao Ante Ćorić.

>> Pogledajte 10 Top hitova vatrenih i zašto ih volimo još više

REZULTATI:
Juventus - Bayern Munchen   2-0 (Favilli 32, 40)
Borussia Dortmund - Benfica 3-4 11m 2-2 (Philipp 20, 22 / Almeida 51, Semedo 69)
Manchester City - Liverpool 1-2 (Sane 57 / Salah 63, Mane 90+4-11m)
Roma - Tottenham            1-4 (Schick 3 / Llorente 9, 18, Moura 28, 44)
Milan - Manchester United   9-10 11m 1-1 (Suso 15 / Sanchez 12)

Komentara 1

DA
DarthVader
18:20 26.07.2018.

Bravo Juve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije