Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo čeka Albance

Livaković: Sve više djelujemo kao momčad

16.08.2017.
u 08:15

- U zadnje dvije utakmice se puno toga poboljšalo u našoj igri. I sve mi se više sviđa kako djelujemo kao momčad, volio bih da u četvrtak dođe što više navijača

Prilično težak period zbog rasporeda utakmica je iza Dinama. I da su plavima ponudili sadašnje stanje stvari, uvjereni smo da bi ga objeručke prihvatili. Prošli su norveški Odd u kvalifikacijama za Europsku ligu, a iz tri derbija (u Osijeku i Rijeci, te kod kuće s Hajdukom) osvojili su sedam bodova i našli se na prvom mjestu HNL-a, gdje nisu bili godinu dana.

Vraća nam se dobar rad

No, u Dinamu nikad nije mirno, iako je sigurno znatno ljepše nakon tih rezultata, pogotovu nakon pobjede nad Rijekom i na Rujevici gdje u 43 utakmice nitko nije pobijedio domaćina.

Iako svi slave Juniora Fernandesa pa i veznu liniju Dinama, a onda i obranu plavih koja je izdržala nalete Rijeke kad je imala igrača više, veliki je posao odradio Dominik Livaković, vratar Dinama.

- Ma nećemo pretjerivati, imao sam samo dvije ozbiljne obrane u tom derbiju. Bili smo dominantni, stisnuli smo ih, a onda imali i malo sreće kad su pogodili stativu i prečku. No, držali smo sve konce, iako smo se malo povukli kad smo ostali s igračem manje. Ali, lijepo je pobijediti i ne primiti pogodak, još smo ih ‘skinuli’ na Rujevici nakon njihova dugog uspješnog niza - pričao nam je skromni Livaković koji je na Rujevici emotivno slavio pobjedu.

- A kako neću slaviti, ma baš sam se veselio. Vjerovali smo u sebe jer zaista dobro radimo.

Dinamo je u početku sezone imao puno problema u defenzivi, pogotovu sa suparničkim protunapadima, na Rujevici je to izgledalo puno bolje, kolektivna obrana bila je znatno bolja, a to je važno i prije dolaska Skenderbeua u četvrtom pretkolu Europske lige.

- U zadnje dvije utakmice se puno toga poboljšalo u našoj igri. I sve mi se više sviđa kako djelujemo kao momčad, volio bih da u četvrtak dođe što više navijača, važna nam je ta utakmica s Albancima.

Prije dvije godine, na susretu Dinama i Skenderbeua bilo je 16.888 gledatelja, bilo bi lijepo da se ta brojka sad nadmaši, svakako su pobjede nad Hajdukom i Rijekom lijepa pozivnica. I moglo bi biti puno ljudi, u Dinamu nam kažu da je zanimanje za ulaznice (30, 50 i 70 kuna) veliko i pozivaju da se ulaznice kupe prije dana utakmice da se izbjegnu gužve.

Iako je Dinamo konačno prvi na tablici, s tri boda više od Hajduka i četiri od Rijeke, Livaković se nije upustio u velike najave, u priče o Dinamovu preuzimanju uloge favorita.

Sa Subašićem u svlačionici

- Ma ni slučajno, ovo je tek početak, puno je još derbija pred nama, puno teških utakmica, mi samo tako moramo nastaviti i bit će sve u redu - zaključio je mladi vratar Dinama koji će na pripremama reprezentacije za utakmice s Kosovom i Turskom opet svlačionicu dijeliti sa svojim velikim prijateljem Danijelom Subašićem, jedini je igrač Dinama na tom popisu.

I nije mu Subašić samo prijatelj, već i savjetnik, psiholog, često se čuju i razgovaraju. I očito mu Suba dobro savjetuje, čvrsto je prigrabio mjesto među vratnicama Dinama, a to je jako zahtjevan posao. Naime, dok je branio u Zagrebu, na utakmicama je bio kao na treningu, imao je jako puno posla i onda je lakše braniti. U Dinamu ima po dvije-tri intervencije i zato mu je teže ostati koncentriran. Govorio nam je o tome i legendarni Dražen Ladić pa i drugi golmani, zato i Livaković sa svojim trenerom baš inzistira na tome. I ovakav Livaković, raspoložen, trebat će plavima tijekom ove sezone.

Komentara 2

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:41 16.08.2017.

Sretno 🇭🇷✌

PE
Peet
11:28 16.08.2017.

Ajmo Dominik, sacuvaj mrezu protiv Albanaca.... i samo radite... radom se stvaraju prvaci i sampioni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije