Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIMALO OPTEREĆEN

Livaja odmahuje rukom: Slučaj Bebek? Ne ulazim u to, nisam ni slušao što je govorio

07.10.2021.
u 07:00

- Imali smo konflikt oko jedanaesterca. Trebalo je to sve završiti nakon utakmice, trebali smo se tada razići, otići svojim kućama i gotovo.

Povodom okupljanja hrvatske reprezentacije za sljedeći reprezentativni ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojem će vatreni igrati protiv Cipra u petak u Larnaci te protiv Slovačke u ponedjeljak u Osijeku, domaćoj javnosti na konferenciji za medije obratili su se novi-stari reprezentativac Marko Livaja te novi reprezentativac Borna Sosa.

I jedan i drugi reprezentaciji su se pridružili u ciklusima nakon Eura te su i jedan i drugi pokazali da su pouzdane opcije u reprezentativnom dresu.

Bit će lakše s Lukom

– Sve je super, nakon tri pobjede blizu smo Svjetskog prvenstva. Pred nama su dvije teške utakmice, ali vratio se Luka Modrić i zato će biti lakše. Favoriti smo, ali treba to potvrditi i na terenu – rekao je Livaja te dodatno analizirao prvi izazov ciklusa, gostovanje kod posljednje momčadi naše kvalifikacijske skupine, Cipra:

– Nema više laganih utakmica, svi igraju nogomet. Cipar je defenzivan, ima kvalitetne pojedince, ali budemo li mi pravi onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Moramo biti strpljivi, oni će nas sigurno čekati s petoricom u obrani, ali imamo iskusne igrače i smatram da neće biti problema – dodao je.

Budući da je prošlog tjedna u jednom intervjuu Bruno Petković (koji trenutačno nije na popisu reprezentativaca) lijepo govorio o Livaji i njegovim vještinama, Hajdukova desetka na konferenciji je dobila pitanje o Dinamovoj desetki.

– Brunu Petkovića znam puno godina, igrao je i s mojim bratom u Cataniji. Kvalitetan je i dobar igrač, vraća se u formu i siguran sam da će pokazati da zaslužuje biti u reprezentaciji.

16.04.2021., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Govorio je Livaja i o napadaču s kojim bi potencijalno mogao surađivati već i u ovom ciklusu, Andrejem Kramarićem, koji ove sezone ponovno briljira u Hoffenheimu.

– Kramarić je kvalitetan igrač i nije se teško razumjeti s njim u igri. Izbornik nam je dao smjernice kako bi sve trebalo izgledati na terenu, no vidjet ćemo kako će sve izgledati i tko će igrati na Cipru.

Naravno, nije za Livaju konferencija mogla proći bez pitanja o našem sucu Ivanu Bebeku, koji se nakon nedosuđenog kaznenog udarca nad Livajom na utakmici Hajduk – Lokomotiva našao u središtu skandala zbog glasovne poruke koja je dospjela u javnost i na kojoj vrijeđa splitski i hajdučki mentalitet.

– Ne ulazim u te stvari, nisam ni slušao što je govorio. Imali smo konflikt oko jedanaesterca. Trebalo je to sve završiti nakon utakmice, trebali smo se tada razići, otići svojim kućama i gotovo – profesionalno je odgovorio ofenzivac Hajduka.

Svoje mjesto u reprezentaciji zavrijedio je i Borna Sosa, lijevi bočni Stuttgarta koji je u zadnjih godinu dana jedan od najboljih asistenata Bundeslige.

– U prošlom ciklusu bila je jedna utakmica više, znali smo i tada da je važno pobijediti protiv direktnih suparnika. Sad igramo protiv Cipra i Slovačke i bitno je slaviti u oba susreta da bismo se približili Svjetskom prvenstvu. Budemo li pravi kao i zadnji put, neće biti problema – analizirao je ciklus Sosa, a nakon toga prokomentirao nove obrambene snage reprezentacije koje također kuju zanat u Bundesligi, Joška Gvardiola i Josipa Stanišića.

Nijemci sve više žele Hrvate

– Dugo se nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrambenom dijelu reprezentacije. Znam ih obojicu i pratim ih. Stanišiću je možda teže jer igra u Bayernu, ali koristi prilike. Gvardiol je fantastičan igrač, ustabilio se na poziciji lijevog stopera i bit će sjajan u nadolazećim godinama – rekao je Sosa te se nadovezao na temu sve većeg broja Hrvata u Bundesligi:

– Mislim da su u Bundesligi promijenili način razmišljanja i mnogi su klubovi počeli razvijati, ali i kupovati mlađe igrače iz inozemstva. Mi smo uvijek imali mlade, kvalitetne igrače koji su mogli igrati ondje, ali mentalitet njemačkih klubova nije bio takav. Stvari su se promijenile nabolje. To je dobra stvar i za nas koji ondje igramo tako mladi.

Komentara 2

PP
plavac plavi
12:46 07.10.2021.

Pa jasno, Livaja kaže da se na to ne treba osvrtati, ali novinarski lešinari, kao ovaj Edi i dalje iz ničega stvaraju sukobe i podjele!!

BL
blekpanther
18:35 07.10.2021.

Tražiti jedanaesterac posle ove akcije nije ni sportski ni moralno, Livaja mora još učiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije