Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PRVAK TVRDI

Lewis: Haye može pobijediti Klička

David Haye
AFP
15.11.2009.
u 19:21

U izjavi za BBC bivši trostruki boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Lennox Lewis (44) rekao je da smatra kako je njegov sunarodnjak i aktualni prvak u WBA kategoriji David Haye sposoban pobijediti Ukrajinca Vladimira Klička (33).

Mlađi brat Kličko aktualni je prvak po IBF, WBO i IBO verziji, dok je njegov pet godina stariji brat Vitalij vlasnik pojasa po WBC verziji.

- Od njih dvojice mislim da bi Vladimira bilo puno lakše pobijediti - rekao je Lewis.

Haye je pobjedom nad Nikolajem Valujevim postao prvi britanski prvak nakon 2003. godine i Lennoxa Lewisa. Spomenute je godine Lewis i odradio svoju posljednju borbu, upravo protiv Vitalija Klička kojeg je dobio prekidom u šestoj rundi radi velike posjekotine iznad Kličkovog lijevog oka.

- Vitalij je vrlo visok, brz i neugodan i trebalo mi je nekoliko rundi prije nego li sam ga uspio dohvatiti. Zna dobro iskoristiti svoj veliki raspon ruku, ali Davidu (Hayeu) u prednost svakako ide brzina i njegov brzi rad nogu. Vidim ga (Hayea) kako pobjeđuje jednog brata (Vladimira), ali ako će se boriti protiv Vitalija bit će mu jako teško - zaključio je nedavni novoprimljeni član Međunarodne boksačke Kuće slavnih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije