Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje

Leona Popović šesta, Ivica Kostelić 17. u spustu na Nor-Am kupu

Leona Popović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/7
08.12.2016.
u 08:17

Za 19-godišnju Leonu Popović to je najbolji spustaški rezultat u karijeri, a za pobjednicom, Kanađankom Stefanie Fleckenstein zaostala je 1.03 sekunde

Hrvatska skijaška reprezentativka Leona Popović osvojila je šesto mjesto, a Ivica Kostelić bio je 17. na Nor-Am kup utrci u spustu, koja je održana u kanadskom Lake Louiseu.  

Za 19-godišnju Leonu Popović to je najbolji spustaški rezultat u karijeri, a za pobjednicom, Kanađankom Stefanie Fleckenstein zaostala je 1.03 sekunde.

Najveća zanimljivost ove utrke je nastup 37-godišnje veteranke Sarah Schleper, nekadašnje američke reprezentativke, koja sada nastupa za Meksiko.

Schleper je u konkurenciji 23 skijašice osvojila 18. mjesto, a nekada je bila među najboljim slalomašicama svijeta. U toj je disciplini 2005. godine u švicarskom Lenzerheideu ostvarila i jedinu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

U Lake Louiseu su se za spustaške FIS bodove borili i skijaši, a Ivica Kostelić je u konkurenciji 19 natjecatelja osvojio 17. mjesto. Pobijedio je Amerikanac Nicholas Krause, a Kostelić je za njim zaostao 1.87 sekundi.

U četvrtak se voze nove utrke skijašica i skijaša u spustu.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:55 09.12.2016.

Ivice, koliko god cijenim sve kaj si napravil za Hrvatsku i hrvatski sport, vrijeme je da odeš i ne kaljaš uspomenu na slavnu prošlost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije