Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak poraz u puli

Leko nakon debakla: Ovo boli i ne znam tko će spavati. Hajduk je odustao od nogometa

Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik
Miroslav Lelas/PIXSELL
29.01.2023.
u 19:50

- Volio bih da je ovo samo incident na putu. Odustali smo od nogometa na početku utakmice, kaže trener Hajduka.

Hajduk je u drugom nastupu pod vodstvom Ivana Leke teško stradao kod Istre i doživjeli poraz od 3:0. Lekin Hajduk bio je užasan, a Istra na krilima strijelca Ante Ercega, koji je bio nekad i Hajdučko srce, igrala je moderan i uspješan nogomet, onakav kakav bi htio igrati i Hajduk. 

- Ovo je potpuno zaslužena pobjeda Istre. Bili su bolji u svemu. Iako je iza nas dobar tjedan treninga.... Znali smo da će biti nezgodna utakmica. U prvom poluvremenu smo rano odustali od nogometa - bila je prva reakcija trenera i bivšeg kapetana Hajduka u Puli. 

Kako je to izgledalo kad je Hajduk odustao od nogometa, pojasnio je odmah u idućoj rečenici: 

- Bilo je teško pronaći prostore u veznom redu. Bili smo previše pasivni, svaka oduzeta lopta je bila problem. Utakmica se otvorila na tranziciju, primili smo gol. Ovaj poraz boli. Svima nama je teško, ali u sportu se gubi i pobjeđuje. Moramo se okrenuti radu da pokušamo biti bolji, iskoristiti ovaj moment boli da ga nikad ne zaboravimo. Mi ćemo se vratiti, ali treba biti velik i ne tražiti isprike na bezvezne stvari. Puno toga nam je falilo u svemu. Jako je teško, tu ljubav i podršku koju mi osjećamo...Ovako izgubiš, to je jako bolno - kaže Leko te dodaje: 

- Volio bih da je ovo samo incident na putu. Jako sam zadovoljan načinom kako smo se pripremali i živjeli u ova tri tjedna. Trening je ipak jedna stvar, a utakmica druga. Iz svakog treninga i utakmice pokušaš učiti. Napravit ćemo analizu. Treba prespavati, ako će se uopće moći spavati. 

Komentirao je kratko i prvi nastup novog igrača Benrahoua, kojemu treba naći pravo mjesto u sredini terena gdje je Hajduk jako tanak u kreaciji.

- Dobar je između linija, može nam donijeti dobre stvari u fazi napada, ali teško ga je ocijeniti po zadnjih 15 minuta. U klubu pričamo svakodnevno, znamo što nam fali. Glupo je to koristiti kao ispriku. Igraš 11 na 11. Imali smo dovoljno kvalitete na terenu i na klupi da dobijemo utakmicu i bez novih igrača - zaključio je Leko, skinuvši teret poraza s igrača koji je u Puli debitirao za Hajduk.

Standings provided by Sofascore

Komentara 16

KA
kažemja
20:21 29.01.2023.

Tovari,ovo vam je realnost.Niste valjda pomislili da bi mogli biti prvaci ? Možete promijeniti i sto trenera ali nemate igrače i to je to .Samo nas nemojte opet sramotiti u Europi.Prođite barem jedno pretpretkolo.

Avatar trabanti
trabanti
20:26 29.01.2023.

Kakvi su to bili suci kad je Hajduk izgubio??

ME
medvedgrad
20:39 29.01.2023.

Ma kakav nogomet. Odavno Hajduk misli pobjeđivati prijetnjama, kukanjem, huliganizmom. Ali neće moći tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije