Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠETAK PRIPREMA

Leko: 'Moramo naučiti patiti', Livaja: 'Nadam se da neće biti stresova, bilo je i sudačkih grešaka'

Poreč: Hajduk odigrao pripremu utakmicu protiv Slovackog
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
15.01.2023.
u 17:45

- Daleko je to od pričanja da je ovo taj Hajduk kakvog bismo htjeli gledati, ali je lijepo vidjeti da imamo dobrih trenutaka. Velikim radom i poniznošću želimo da ti dobri trenuci traju što više na terenu. Energija je dobra, atmosfera je dobra i ima dosta detalja koji moraju biti bolji i sigurno će biti - rekao je nedavno doveden trener Hajduka.

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva hrvatski nogometni doprvak i trenutačno drugoplasirani sastav HNL-a Hajduk je u Istri odigrao 1:1 (1:1) s osmoplasiranim sastavom češkog prvenstva Slovackim. Splićani su prije toga ostvarili tri pobjede zaredom. 

>> Izbornik Hrvoje Horvat: 'Trebamo sebe dovesti u red, nismo odigrali ono što možemo'

Hajduk je poveo golom Filipa Krovinovića (7), a poravnao je Seung-Bin Kim (22). Podsjetimo, pripreme su započeli slavljem nad Radomljem (3:1), a potom svladali mađarski MOL Fehervar (3:2). Jučer su s 2:0 bili bolji od Celja.

Ciklus uoči povratka ligaškog nogometa za Hajduk Digital TV prokomentirali su trener Ivan Leko i prvo ime momčadi Marko Livaja.

- Ja sam zadovoljan jer smo imali dobrih deset dana. Upoznali smo se s načinom rada, načinom igre. Napredujemo. Ovo je tek početak nečega. Danas smo igrali protiv jednog protivnika koji igra Konferencijsku ligu i odmah se vidi da je teško, da su spremni, dobri, jaki. Mi jednostavno moramo naučiti patiti, ići preko limita. I zato nam je jako dobro došla ova utakmica. Pokazala je dobre stvari, ali i ono na čemu još moramo raditi - rekao je Leko pa dodao: 

- Daleko je to od pričanja da je ovo taj Hajduk kakvog bismo htjeli gledati, ali je lijepo vidjeti da imamo dobrih trenutaka. Velikim radom i poniznošću želimo da ti dobri trenuci traju što više na terenu. Energija je dobra, atmosfera je dobra i ima dosta detalja koji moraju biti bolji i sigurno će biti.

15.01.2023., Porec - Pripremna prijateljska utakmica izmedju Hajduka i Slovackog na nogometnom terenu u resortu Zelena laguna. Trener Hajduka Ivan Leko Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Livaja je bio bolestan, ali se oporavio i spremno čeka nastavak HNL-a. 

- Imao sam neku malu gripu, prošlo je sve u redu. Teško je, ali moramo patiti da bismo bili što bolji ovu polusezonu. Dva-tri dana sam bio slobodan i uvijek se razbolim dok imam slobodne dane tako da mislim da je bolje da nema nikakvih slobodnih dana. Svjetsko prvenstvo je bilo jedno lijepo iskustvo - započeo je strijelac vatrenih protiv Kanade. 

Problem su dosad predstavljale ozljede pojedinih igrača. Sada su svi zdravi i na okupu. 

- Deset dana radimo stvarno odlično. Nadam se da neće biti dosta stresova kao prošle sezone. Nadam se da ćemo što više izvući iz ovih priprema. Mi smo praktički u godinu i pol dana u problemima s ozljedama. Evo, prvi put da smo svi na okupu jer mislim da je jako bitan faktor. Mislim da je teško uigrati momčad ako iz tjedna u tjedan nemaš 11 svojih igrača.

15.01.2023., Porec - Pripremna prijateljska utakmica izmedju Hajduka i Slovackog na nogometnom terenu u resortu Zelena laguna. Marko Livaja Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Dodaje da su u prvom dijelu sezone bile i greške sudaca pa komentirao rast broja članova Hajduka, kojih je prema novim podacima više od 30 tisuća.

- Nisam nervozan, volim pobjeđivati. Ne volim da glupo gubimo bodove ovu polusezonu. Svi znamo koji je naš cilj. Bilo je i sudačkih grešaka, ali nećemo sad ulaziti u to. Ja sam znam koliko je ovaj grad lud, meni to ništa nije čudno. Ne bih se čudio da za tri mjeseca imaju 100 tisuća. Nije nerealno - zaključio je. 

Momčad je trenutno druga na tablici SuperSport HNL-a s 35 bodova, šest manje od vodećeg Dinama. Za točno tjedan dana, 22. siječnja, na Poljudu igraju protiv Šibenika

Standings provided by Sofascore


 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:20 15.01.2023.

Nisam primijetio da se Hajduk pojačao, čak je prodavao. Naslov, teeškooo, osim ako dinamo ne rasproda prva 23 igrača iz sastava. Leko? Mislim da su ga doveli samo zato što je Spličanin, OK, lakše će biti opravdati još jednu u nizu neuspješnih sezona. Da se razumijemo ja sam hajdukovac, ali ovo je dno dna

ZG
zg1985
22:09 15.01.2023.

bilo je sudackih gresaka,u korist hajduka smece jedno narkomansko

DU
Deleted user
21:04 15.01.2023.

Kako to da nema izvještaja o turniru za klince u BiH, gdje su mladi Spličani veličanstveno i junački osramotili Hrvatsku, odgoj roditelja vrhunski, nikakvo čudo što je Split postao grad mrzitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije